Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |    (јун 22, 2020)
Попут позног паганског Рима, Запад је кренуо путем без повратка. Руше му се симболички и културни темељи, док материјалне држи могућност стварања виртуелног новца
   |   

ГАЛИЈАШЕВИЋ: ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ ЈЕ ОПАСАН ПОЛИТИЧКИ ПСИХОПАТА ЗАДОЈЕН АНТИСРПСТВОМ

За Јовановића је рат у Босни и Херцеговини само игра. Он, Наташа Кандић, Соња Бисерко те разни Луковићи, Соње Лихт и Јелене Милић, у духу агресивне политике Запада, више од двадесет година уверавају Бошњаке да не треба да се помире са српским народом и окрену сарадњи са њим.

Скривајући своју криминалну и анти-државну улогу, они уверавају Бошњаке да могу победити Србе и Хрвате и натерати их да клекну и да се понизе. Својим разбојничким иступима и реториком прикривају улогу Алије Изетбеговића у злочинима према миру, уништењу Југославије, настојањима да успостави Исламску државу на тлу Босне и Херцеговине и Србије.

Не постоје други адути Бакира Изетбеговића у овој политици сукоба од оваквих напаљених плаћеника и минорних политичких личности, попут Чеде.

Захваљујући Чеди и сличнима, лажне илузије које је Алија сejао о великој исламској победи у срцу Европе данас живе у срцима ратом и радикалним исламизмом отрованим Бошњацима. Зна ли Чеда како је почео рат и ко га је изазвао: зашто и како је разбијена Југославија – зар он не схвата да је алтернатива Додику корумпирани фундаменталиста и ратни злочинац Бакир Изетбеговић чија верска и политичка браћа сада убијају по Француској и разарају Ницу.

Зар он стварно мисли да не треба саплитати пут којим политички и биолошки наследник творца Исламске декларације вуче Босну и Херцеговину у хаос сукоба цивилизација а не у Европу? Зна ли Чеда било шта о положају Срба у Федерацији БиХ, посебно у Сарајеву – зна ли он какви су односи Бошњака и Хрвата са којима Додик нема никакве везе? Је ли уопште чуо за нерешени статус града Мостара, или угрожавање права Хрвата да имају свој јавни телевизијски сервис или да се образују на матерњем, хрватском језику?!

Сарајево је највећи камен на путу Босне и Херцеговине у Европу – Сарајево у коме нема ни три посто хришћана – Сарајево које не води Хамдија Поздерац или Бранко Микулић него усташка копилад и њихови потомци, синови ханџар дивизионара и потомци команданата муслиманских милиција. Шта уопште безобразни Чеда о томе зна?!!

А убиство премијера Ђинђића и покушај убиства премијера Вучића – или сарадња Чеде Јовановића са Земунским кланом, а рушење виле у Шилеровој, а дугови од преко два милиона еура, а дрога која је нестала из заштићеног сефа у МУП-у Србије… а кукавички изневерено и отписано Косово, хоће ли икада бити политичке теме за Чеду? Је ли тај политички пигмеј уопште чуо за Јасеновац, Јадовно – зна ли он ко је „Стојанка мајка Кнежопољка“ из поеме партизана беговског порекла Скендера Куленовића или откуда Јама у мислима Ивану Горану Ковачићу? Може ли Чедо макар разумети свој народ онолико, колико га разумеју добри Бошњаци и добри Хрвати?!

Уосталом, фрустрирани плаћеник Чеда, коначно мора оставити Босну на миру – јер шта он зна о Сребреници? Шта он уопште зна о Насеру Орићу или Хакији Мехољићу и Ибрану Мустафићу из Сребренице – зна ли он шта су у Сребреници договорили Бил Клинтон, Жак Ширак и Алија Изетбеговић, шта је у Сребреници радио Жанвије а шта Морион – колико су људи заклали припадници француских тајних служби и чији је уосталом Дражен Ердемовић? Зна ли блиску прошлост Ћамила Дураковића и Садика Ахметовића – злоупотребе малољетница и лажне државне стипендије и апанаже за сексуалне услуге? Колико Србија финансира такве пројекте ових маргиналаца док верује да помаже народу Сребренице?!

Доста је више те полуписмене западне реторике о рату… Чедомир Јовановић и слична политичка гамад Председнику Републике Српске Милораду Додику не могу ципеле полизати нити га обавестити о било чему значајном за односе Бошњака и Срба, а поготово не могу говорити о протеклом рату. Надам се да ће неко ко је прошао логоре Алије Изетбеговића и преживео Добровољачку, Тузланску колону, снајперску ватру Шева са Унисових небодера („Моме и Узеира“), или Казане, Озрен, Возућу и Средњу Босну – муџахедине и повратнике из Гуантанама, коначно зачепити уста том малоумном надрогираном политичару, који се поиграва са осећањима целих народних заједница и трује ионако затроване односе међу њима.

Пише: Џевад Галијашевић, стручњак за безбедност

(fsksrb.ru)

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ