Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(феб 23, 2020)
Kако се обучавају Путинови возачи, пилоти и кормилари? Kоја превозна средства користи руски председник? У октобру 2012. године, у Kремљу, направљена је хеликоптерска писта за Владимира Путина. Он лети искључиво руским хеликоптерима Ми-8.
   |    (јан 16, 2020)
НАТО тренутно не поседује средства противракетне одбране која би могла да се супротставе руском систему „Искандер М“ због његове покретљивости, малих димензија и могућности да користи две врсте ракета, сматра војни стручњак Дмитриј Дрозденко.
   |    (јан 16, 2020)
Стручњаци Роскосмоса осмислили су начин како да онемогући другим земљама да преко сателита шпијунирају активности на њеној територији, саопштено је из ове руске свемирске агенције.
   |    (јан 16, 2020)
Цариградски патријарх Вартоломеј решио је да забије нож у леђа Српској православној цркви „легализацијом раскола у Северној Македонији“, одлучивши да се стави у функцију политичких елита које користе религију у својим играма, изјавио је портпарол Московске патријаршије Владимир Лејгода.
   |    (јан 16, 2020)
Државна дума Русије је за новог премијера Руске Федерације именовала Михаила Мишустина.
   |   

ЋЕРАНИЋ: РУСИ СУ ДОВЕЛИ У ПИТАЊЕ ПЛАН ЗАПАДА ДА ПОДЕЛИ СЕВЕР АФРИКЕ И КРЕНЕ У ПОХОД НА КАВКАЗ

Стратези Пентагона користе термин „политички рат“, што у основи представља кратак и крвав сукоб са употребом свих расположивих средстава. До сада је политика користила тајне операције, психолошки рат, меку моћ, културну дипломатију, као и економске притиске у виду онемогућавања кредитних линија и помоћи. Теоретичари Пентагона сматрају да термин „политички рат“ треба да садржи ширу дефиницију у смислу „употребити сва средства укључујући и ванполитичке и дипломатске компоненте“.

Значи: пропагандну, санкције, субверзије, кратки рат. Поједностављено, политички рат је проширена хибридна претња која подразумева конвенционално оружје, односно употребу терориста, терористичких аката, а све с циљем реализације политичких циљева.

 
Из наведених разлога Пентагон је 2015. године објавио Белу књигу (SOF Support to Political Warfare White Paper). У поменутом документу протежира се политички рат јер он пружа алате за проактивне стратешке иницијативе с циљем обликовања одређеног простора. На тај начин се спречавају напади противника (Русија у првом плану)  и онемогућава извођење његовог протуудара.
 
Према стратезима Пентагона тако би се неутралисале и садашње предности које су Руси стекли водећи асиметрични рат. Наиме, према процени Пентагона, Руси ограниченим али софистицираним капацитетима све „држе у шаху“ у Сирији, али су довели у питање и планове о подели севера Африке, и план о походу на Кавказ.
 
С обзиром да су у Сирији заустављени на путу за Кавказ, стратези раде на „паљењу“ централне Азије, користећи првенствено Авганистан, како би се „ватра“ ширила према меком трбуху Русије и према Кини. До тада је Сирија и даље у фокусу, где САД трагају за „првим кораком“, који би био увод у америчку војну интервенцију и улазак трупа САД у Сирију, јер у Алепу гори аларм. Све су прилике да ће се стратези саплести и пасти јер нису схватили јасну поруку Русије. Русија је у Сирији легитимно присутна, уз поштовање свих међународних норми. Путин је уочи руске интервенције у Сирији на седници Генералне скупштина УН упозорио САД да треба да се врате у оквире међународних норми и Повеље УН. На Обамином лицу је била приметна досада и циничан осмех.
 
Након војних удара које је Русија у Сирији извела, осмјеха више није било. Увод у америчку војну интервенцију је брига о хуманитарној катастрофи, коју, наравно, у Сирији проузрокују Руси. У тој функцији је моћ европских медија, али и медији америчких савезника попут Канаде, Аустралије, земаља Комонвелта.
 
Руси се сатанизују на основу режираних снимака у којима се деца ваде испод рушевина. А шта је са децом Либије, Ирака, Југославије? Зашто се не приказују злочини Исламске државе над децом и цивилима? То демократски и професионални медији Запада не објављују да не би узнемирили своје грађане.
 
Извор: Правда

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО