Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 17, 2020)
Амерички Стејт департмент намерава да издвоји финансијску помоћ за непрофитне организације које ће помоћи „јачању веза“ између грађана Србије и Сједињених Америчких Држава, а такође олакшати улазак земље у Европску унију, наводи се у документу Стејт департмента, у које је имао увид РТ.
   |    (јул 17, 2020)
Резолуција о Сребреници, чији је предлог представљен у америчком Конгресу служи како би Бошњаци сачували улогу једине жртве грађанског рата у БиХ и истовремено, како би Американци оправдали своју улогу у том рату.
   |    (јул 10, 2020)
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је данас декрет којим Аја Софија постаје џамија након што је суд поништио одлуку власти из 1934. године којом је та грађевина постала музеј.
   |    (јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |   

КОЛУМНА МИЛАНА РУЖИЋА: СРЕЋНА ВАМ НОВА 2017. ГОДИНА

Ближи се крај 2016. године, што значи да ћемо, уколико нам странци дозволе, ући у 2017. годину. Али, оставићу сада странце по страни. Долази нам година која нам раније није долазила и ред је да у њој неко погази своја обећања или да их испуни. Што се мене тиче, више бих волео да се догоди ово друго. Међутим, не знам шта можемо очекивати у земљи у којој се као поклон за следећу годину обећавају отпуштања, суђења за поштовање закона, а награде за кршење истог. Цене у скупштинском ресторану ће вероватно падати, а у ресторанима за народ ће расти.

 

Већ видим шта се дешава у следећој години. Све је више људи без посла, па самим тим и без хране. Било би добро направити и контејнере са ознаком „посно“ како би људи, бар за празнике, знали по којима не смеју копати да се не омрсе. Све ће више студената одлазити из земље. Што виши просек, то брже до визе и туђег држављанства, а даље од наших државних институција. Отвориће се још неколико универзитетских центара у којима ће се одређеног дана сваке године одржавати велика распродаја диплома са попустом уз чланске књижице било које партије. Многи ће нас напустити, а доста мањи број ће се родити и од првог дана доласка на свет сањати пасош и неке туђе земље.

Установе културе ће се затворити да не троше паре беспотребно. Књиге ће се штампати у мањим тиражима или ће бити штампане у огромним тиражима, али без текста како би само стајале на полицама којекаквих директора и функционера за време интервјуа, чисто да напомену како су они начитани, а све то док греше при свакој речи.

Многи ће нас лагати. Нису се надостили претходних година, па су у новој планирали то да појачају. Замислите само шта ће нам све бити обећано! Треба се радовати унапред, јер знамо да нам спремају велика обећања. Радујмо се пре него што нам кажу да од тога нема ништа, иако то већ знамо, али не смемо да кажемо.

Пара ће бити, али не у нашим џеповима. Среће ће бити, али је морамо отимати, јер нам је нико неће даривати или изазвати. Мајке оних који се роде биће проглашене разбојницима, а очевима ће као поклон за дете даривати отказ, и то не зато што лоше раде, него због тога што држава мисли на њих и не жели да родитељ ван куће, или не дај Боже на послу, пропушта одрастање свог детета.

Цркву ће и даље опањкавати и називати је криминалном организацијом, јер Бог неће бити кандидат на изборима, како парламентарним, тако и председничким. Просто, није завршио факултет, па није квалификован да нас води.

Косово ће ићи и враћати се у свакодневним насловима у новинама, јер ће се тако тестирати мишљење народа по том питању, а знају да Косово остаје наше вековима, па не верујем ни да је планирало у 2017. години игде да мрда.

Бар 20 посто становништва ће ући у политику јер жели да живи, а за пунолетство ће се добијати плакати које треба лепити око пролећа. Они који осамнаесту напуне касније, неће добити ништа. Само ће их вући за уши.

Поплаве више не морамо очекивати, јер знамо да ће их бити, а ако их не буде, потрудићемо се да покваримо нешто друго и призовемо неку другу природну непогоду, јер се не би имало о чему расрављати целог дана на телевизијским преносима скупштинских седница.

Због општих мера штедње, уметност ће бити укинута, оброци мањи, а људи мршавији и затегнутији, па нека после неко каже како мере штедње нису и мере које ће нас довести до мањка холестерола и општег бољитка. Спортисти ће бити увек спремни за утакмице у иностранству, па тамо бежати из аутобуса како би остали у тим земљама у којима људи једу, раде, рађају и чине остале беспотребне ствари којих смо се ми лишили за опште добро.

Док ово пишем, чујем како ће ипак бити више радних места. У то не верујем, али можда се и варам. Могуће је да ће бити више радних места, али ако неко за свој рад жели да добије и плату, он претерује. Уколико за рад жели пристојну плату, онда није нормалан. Дакле, не бојте се, биће довољно неплаћених радних места кад смо већ сви само запели како желимо посао.

Животни стандард који они одреде ће сигурно скочити, али се сигурно не може назвати животним.

Ако некога овај текст увреди, онда нека се у 2017. години потруди да нам улепша животе и среди да живимо као нормални људи, а ја ћу тад пред свима пристати на то да ме називају лажовом.

Милан Ружић

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ