Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(нов 24, 2018)
Kада је реч о транзиту спорих планета у 2019. години, имам занимљиве информације за вас. Три планете су сада у знаку своје владавине што је веома важно за нашу цивилизацију. Транзитни Сатурн наставља своје путовање кроз знак Јарца. Уран ће од пролећа трајно да се угнезди у земљаном Бику, док ће Јупитер путовати знаком ватреног Стрелца све до почетка 02. децембра 2019. Нептун остаје у Рибама, а Плутон у Јарцу. Kада је реч о највећим светским силама, астролошка прогноза је таква да указује на још већи успон Kине, а значајан пад Америке и Европске Уније којој прети распад или трансформација у неки други и боље уређенији савез. Доминација десничарких странака у ЕУ парламенту произвешће снажне потресе у истоименој унији у којој више ништа неће бити као пре.
   |    (нов 17, 2018)
Противрелигиозни центар светске моћи напада суштинску природу човекову, разара породицу као основни темељ друштва, а онда је лако разорити и добру државу, народ и основне религије, те приграбити богатсво читавога света.
   |    (нов 11, 2018)
Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да Европа у протеклих 100 година није вратила Србима за допринос који су дали њеној слободи.
   |    (нов 11, 2018)
По заузећу Србије, Турци су многе српске цркве претворили у своје џамије, па су то хтели да учине и са дечанском манастирском црквом.
   |    (нов 03, 2018)
Транзитни Сатурн путује знаком Јарца који је кроз генетски хороскоп повезан са државом Србијом и српским народом у целини. Осим истоимене планете, у Јарцу се од 2008. године налази и планета Плутон која одсликава муслимански фактор који живи на простору Републике Србије али Балкана.
   |   

ЋЕРАНИЋ: ДОДИКУ ЋЕ ПОКУШАТИ ДА ОДУЗМУ ПРАВО ДА СЕ КАНДИДУЈЕ НА ОКТОБАРСКИМ ИЗБОРИМА

Мектић није будала. Његове изјаве, иако делују несувисле и плиткоумне, осмишљене су у познатим амбасадама, а од Мектића се тражи да их често понавља, како би „сто пута поновљена лаж постала истина“.

Има се на уму да ће одређене структуре бирача прихватити тезе о „криминогеној власти“, као и да ће тзв. међународна заједница у Мектићевим тврдњама о наводним активностима Српске на стварању паравојних структура, пронаћи довољно елемената за изрицање санкција Српској и председнику Додику, јер све што износи „министар безбедности, који је Србин из Републике Српске“, има већу тежину него када идентични ставови долазе из Федерације БиХ.

Циљано пласиране неистине о Српској, подржане од британских медија, указују да се против Републике Српске и председника Додика воде вишедимензионалне и вишеслојне хибридне операције.

 

 

 

Учестали су и отворени, фронтални напади на МУП Српске и министра Лукача. Наиме, оквирно време обрачуна са председником Додиком, у смислу одузимања права да се кандидује на предстојећим изборима, истиче у јуну месецу, што значи да ће у мају доћи до кулминације и да је месец мај преломан.

Зато министар безбедности БиХ, Драган Мектић, кадар СДС, у најављеном доласку Ноћних вукова, највећег руског мотоциклистичког клуба, види безбедносну претњу по БиХ, јер „имају задатак да у Републици Српској заплаше несрбе и политичке противнике владајућих странака“.

Рачуна се да институције Српске не би прихватиле политичку елиминацију председника Додика, те би веома напета и наелектрисана политичка ситуација била повод за долазак 600 стотина припадника елитне јединице британске војске САС на тузлански аеродром, а што би оснажило интервенцију СИПА.

 

 

 

Министар Лукач је оцењен као велика баријера за наведене планове, те се плански и у континуитету настоји дискредитовати. Уколико, пак, председнику Додику не би успели оспорити право да учествује на изборима, алтернативни план је да се доведу у питање резултати избора.

Уверени су да би, ако би успели онемогућити изборну победу Додика и његове СНСД, пут ка демонтажи Републике Српске био отворен. Противкандидат Додику биће Младен Иванић јер је превагнула британска опција, која је у БиХ оперативно дубоко инволвирана.

Брити су успели Американце да убеде да је Иванић квалитетније решење од Мирка Шаровића. У америчкој варијанти Шаровић је био пожељнији кандидат, јер за Иванића нису сигурни да ли би признао Косово као независну државу.

 

 

 

Шаровићеве „референце“ су биле и да је „мотивисан за освету због 1997.“, да је кооперативнији, и да је „урадио све што се од њега тражило“. Међутим, народ у Српској се већ определио и све му је јасно.

Савез за промене се легитимисао као сарадник Бакира Изетбеговића и СДА. Зато министар Мектић оптужује Бања Луку и тврди оно за шта и сам зна да је неистина. И зато га његова партија, СДС, у потпуности подржава. Такође, портали и блогери прикачени на стране донације.

 

Драган Мектић је министар за лажу и паралажу.

Међутим, није Мектић једина безбедносна претња миру и стабилности Српске. Он је, у ствари, више експонент других, егзекутор. У вишедимензионалне и вишеслојне хибридне операције којима је Српска изложена убрајају се и лобирања која спроводи бошњачка и албанска дијаспора од Брисела до Вашингтона.

Та два лобија су постала једни од јачих у свету. Поред новца која прикупи дијаспора, и оног који се алоцира из буџетских средстава БиХ, енормна финансијска средства лоби групама дарује Саудијска Арабија, која више од било кога жели стварање исламске државе у Европи.

Мектић никада није објаснио зашто је поново ишао у Ријад, и зашто га је приликом недавне посете овој земљи примио лично краљ Салман. Јавност је ускратио и за информацију о сврси свог одласка у Лондон на позив Министарства унутрашњих послова, иако се претходно похвалио да је заједно с њим требало да путују и ентитетски министри унутрашњих послова, Лукач и Чампара, али им је позив у последњи час отказан.

 

 

 

Шта раде бошњачке и албанске лоби групе?

Имају отворен пролаз до врха Стејт Департмента. Исељеници из БиХ и са Косова налазе се на важним положајима у ЕУ и Вашингтону. Они су секретари и чланови тимова гувернера САД, налазе се у кабинетима конгресмена и сенатора. Налазе се у водећим think tank-овима, веома су активни током америчких избора.

Са наведених позиција није им тешко да одржавају перцепцију о само једној истини о рату у БиХ, јер је упорно износе, годинама и на различитим местима, нарочито оним где се утиче на одлуке администрације САД.

Теме разговора су познате, а доминира она о грађанској држави. У поменутим лобистичким круговима више се не спомиње распакивање Дејтона, јер се цени да није ни потребно с обзиром да, како су убеђени, „имају Владу, Тужилаштво и Уставни суд БиХ“.

 

 

 

Резултат деловања бошњачких лобистичких група су и тренутно снажне активности на изнуди решења за Мостар и Дом народа Федерације БиХ, што би био корак до реконструкције структуре Дома народа у Парламенту БиХ.

ОХР је понудио своје иновације које се тичу измене изборног закона, што је директно уплитање у структуру Дејтонског устава. Наиме, ради се на томе да ОХР наметне електорско гласање у Дому народа Федерације, што би затим као „успешно решење“ било примењено и на Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Поменуту идеју Високи представник за БиХ, Валентин Инцко, представио је у Бриселу, где се у Европском парламенту састао са „Пријатељима БиХ“, потпуно неформалном групом, што нас је уверило да и за БиХ постоје фантомске организације којима се даје међународни кредибилитет, попут Сиријске опсерваторије за људска права, која делује из предграђа Лондона.

 

 

 

На поменутом састанку Инцко је у оквиру предвиђене измене изборног законодавства изнео две опције електорског модела избора делегата у Дом народа Федерације: „Први модел био би да се уведе некакав електорски колеџ, изборни колегиј, као што то има Америка на председничким изборима. У њега би били изабрани представници кантона и онде би неко тело одлучило којих 17 иде у Дом народа ФБиХ из сваког конститутивног народа. Други модел предвиђа увођење изборног прага који би одредио колики мора бити постотак бирача из једног народа да би њихов глас бирао.“

Како би боље појаснио, Инцко је навео и пример: „Може бити један или два посто или шест посто, о томе би се требало договорити. По другом моделу, кантони попут Горажда у којем је само 20-ак Хрвата, не би имали хрватског представника у Дому народа, а то би се надоместило хрватским представником из кантона у којем су Хрвати бројнији, и обрнуто с Бошњацима.

„У основи, електорским гласовима „грађанској опцији“ у Дому народа Федерације БиХ желе се обезбедити делегати из кантона са хрватском већином. Потом би се „грађанској опцији“ пожељни електори омогућили и у Дому народа Парламента БиХ.

 

 

 

Зато је изјава председника Додика да ништа од наметнутих мера ОХР-а неће прихватити, чак ни оне које се односе на Федерацију, маестрална. Антидејтонска је свака мера која није у складу са Уставом БиХ и она се не може „пеглати“ одлукама Уставног суда БиХ.

Однос који према Русији испољавају Велика Британија и „америчка мочвара“, која Трампа вуче свом дубоком дну, све више се рефлектује на Западни Балкан, у смислу настојања да се потисне руски утицај. У Србима и једни и други виде непокоран народ којима, иако их настоје инкорпорирати у НАТО, не верују.

Основна платформа коју Брити настоје да реализују гласи: Срби не смеју бити фактор на Балкану, како у економском, тако ни у политичком ни у војном смислу. То је разлог што опструишу Вучићеву политику према Косову, зато смета Додик. Наравно, не могу успети без подршке инсајдера изнутра, у српском корпусу.

Из тог рукава долазе Мектић и његови.

Пише: Предраг Ћеранић

(Свеосрпској)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО