Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(дец 13, 2019)
САД планирају да у Србији створе инвестициони фонд за финансирање локалних медија, наводи се у саопштењу који је објавила Америчка агенција за међународни развој (УСАИД). Према званичницима ове владине структуре, подршка медијима у Србији је неопходна да би се ојачала евроатлантска интеграција земље.
   |    (дец 12, 2019)
У Русији влада контролише финансијски систем и има доминантан (али не потпун) утицај на медије. У САД и Европи финансијски интереси контролишу већину медија (осим неких алтернативних медија) и имају готово потпуну контролу над владом.
   |    (дец 12, 2019)
Прослављени српски режисер Емир Кустурица рекао је да је код лидера СДА Бакира Изетбеговића, који је критиковао њега и нобеловца Петера Хандкеа, присутна „љубав према мржњи“ и истакао да је чак и Нобелова награда постала део антисрпског дискурса.
   |    (дец 12, 2019)
Могућност да Турска интервенише у Либији, на страни владе из Триполија, показује да је на делу стварање нових савезништава у источном и централном Медитерану. Међутим, то би могло да изазове опасну конфронтацију у региону Средоземља.
   |    (дец 12, 2019)
После трогодишње судске битке, Вашингтон пост је објавио поверљиве владине документе који откривају како су у последње готово две деценије амерички председници и војни и цивилни званичници лагали и обмањивали јавност о неуспеху рата у Авганистану, у којем се, истичу светски медији, потрошило преко хиљаду милијарди долара и у којем су погинуле десетине хиљада војника и цивила.
   |   

ВАТИКАН ПОСЕДУЈЕ УРЕЂАЈ ЗА ПУТОВАЊЕ КРОЗ ВРЕМЕ

Извесни инсајдери тврде да Ватикан поседује уређај за путовање кроз време који им омогућава да виде будуће догађаје, али и сцене из прошлости. Уређај је познат као хроновизор и представља једну од највећих тајни које се чувају од човечанства. Сматра се да би управо постојање овог уређаја могло да објасни зашто црква и даље има толику моћ иако број верника све више опада.

Уређај су педесетих година прошлог века направили научници предвођени оцем Пелегрином Марија Ернетијем, италијанским физичарем који је касније постао свештеник. Уређај изгледа као повећи креденац и чине га антене од егзотичних легура, катодне цеви, бројчаници и полуге. Према речима оца Ернетија, његови корисници могу да виде и забележе одређене локације, догађаје и важне индивидуе из историје.

Под правим условима, уређај може да понуди могуће сценарије који ће се догодити у будућности. Ернети је рекао да не сме да говори о детаљима везаним за хроновизор, али је открио да он ради тако што процесуира резидуално електромагнетно зрачење преостало од различитих процеса. Свештеник је искористио уређај како би видео неке од најважнијих догађаја у историји, од којих је најважнији разапињање Христа.

Један италијански недељник је 1972. године објавио фотографију овог невероватног уређаја, али Ернети је негирао да је то тај уређај. Он је рекао да, чак и да има доказа о постојању уређаја, они никако не би доспели у јавност већ би се строго чували у архивама Ватикана. Према незваничним изворима, Ернети је успео да види један од говора Наполеона Бонапарте, али и грчку трагетију Тијестес, од које је сачувано свега пар фрагмената. Ако је веровати тим наводима, Ернети је заиста привилегован човек.

Седамдесетих година прошлог века, хроновизор је употребљен за гледање сцена из будућности. Према речима једног од учесника пројекта Пегаз, овај уређај је служио за планирање путовање кроз време. Они су тада видели слике из 2013. године према којима су зграда Врховног суда САД и Капитол били под водом. Међутим, када је 2013. година дошла, утврђено је да хроновизор није тачно предвидео догађаје, због чега су његови подржаваоци навели да он може само да пружи потенцијалне исходе који зависе од услова у будућности или реалности из неког алтернативног универзума који коегзистира са нашим.

Француски свештеник и писац о паранормалним појавама, Франсоа Бруне, састао се са оцем Ернетијем пар месеци пре његове смрти, а он му је тада рекао да је Ватикан одлучио да је најбоље да уништи хроновизор. Бруне је навео да је сазнао да су уређај почетком деведесетих година уништили исти они научници који су га саставили. Не постоје никакве фотографије нити снимци овог уређаја, а и ако постоје, врло је вероватно да Ватикан никад неће дозволити да доспеју у јавност, као ни многе друге ствари које вероватно чувају од човечанства у својим сефовима.

(Wебтрибуне.рс)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО