Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(нов 24, 2018)
Kада је реч о транзиту спорих планета у 2019. години, имам занимљиве информације за вас. Три планете су сада у знаку своје владавине што је веома важно за нашу цивилизацију. Транзитни Сатурн наставља своје путовање кроз знак Јарца. Уран ће од пролећа трајно да се угнезди у земљаном Бику, док ће Јупитер путовати знаком ватреног Стрелца све до почетка 02. децембра 2019. Нептун остаје у Рибама, а Плутон у Јарцу. Kада је реч о највећим светским силама, астролошка прогноза је таква да указује на још већи успон Kине, а значајан пад Америке и Европске Уније којој прети распад или трансформација у неки други и боље уређенији савез. Доминација десничарких странака у ЕУ парламенту произвешће снажне потресе у истоименој унији у којој више ништа неће бити као пре.
   |    (нов 17, 2018)
Противрелигиозни центар светске моћи напада суштинску природу човекову, разара породицу као основни темељ друштва, а онда је лако разорити и добру државу, народ и основне религије, те приграбити богатсво читавога света.
   |    (нов 11, 2018)
Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да Европа у протеклих 100 година није вратила Србима за допринос који су дали њеној слободи.
   |    (нов 11, 2018)
По заузећу Србије, Турци су многе српске цркве претворили у своје џамије, па су то хтели да учине и са дечанском манастирском црквом.
   |    (нов 03, 2018)
Транзитни Сатурн путује знаком Јарца који је кроз генетски хороскоп повезан са државом Србијом и српским народом у целини. Осим истоимене планете, у Јарцу се од 2008. године налази и планета Плутон која одсликава муслимански фактор који живи на простору Републике Србије али Балкана.
   |   

ОТАЦ РАФАИЛ БРЕСТОВ: ПАПА ЈЕ ПРЕТЕЧА АНТИХРИСТА

У разговору који је водио за сајт „Буди веран“ светогорски сијеромонах отац Рафаил Брестов говорио је о екуменизму, митарствима, осмом Васељенском сабору али и о уједињењу свих православних.

Како треба да се понашамо како не би скренули са Царског пута?

Треба чувати чистоту православља и бити у недрима Цркве, не треба ићи ни лево ни десно, тј. ни у раскол ни у јерес. То је нарочито важно у наше време, јер се људи осипају, губе наду и веру у Православље или падају у безверје. На питање има ли још чуда, да ли је Хришћанство сила, баћушка Рафаил одговара да је оно велика сила, Бог је исти јуче, данас и сутра. Православље је сачувало сву чистоту Божанске истине и све зависи од наше непобожности или побожности. Када је човек побожан, онда има и чуда, људи васкрсавају мртве, дешавају се многа чудесна исцељења. Отац додаје да је Бог исти као и у древним временима, али да се у нама охладила вера, љубав и ревност. Под утицајем чулног, Хришћанство је постало раслабљено.

Постоје многи људи који желе да се спасу, али наводе да општење са Васељенским патријархом и његово помињање за њих представља велико искушење. Која је ваша порука тим људима?

Према учењу Светих Отаца, постоје два правила. Једно је да се још могу помињати патријарси и епископи па чак и јеретици на принципу икономије. А ако неко не може да помиње јеретике, не мора да га помиње у складу са петнаестим правилом Константинопољског сабора.

Има многих људи који не признају митарства, тј. не примају Црквено учење у вези са митарствима. На пример, ђакон Андреј Курајев сматра да су митарства „благочестива измислица“. Oбјасните нам нешто о томе.

Андреј Курајев је нама добро познат, он је тај који је позван из Комсомола, учио је у атеистичким школама, завршио је заједно са још једним богословом оцем Георгијем Тартишниковим. Њих су послали као већ проверене јаке атеисте у оквире Цркве да уче на семинарима и академијама. Отац Георгије учио је у Тројице-Сергејевској лаври, а Андреј Курајев у Санкт Петерсбургу. Отац Андреј је био убачен од власти, такав је и остао, док се отац Георгије покајао и постао добар богослов. То што он говори је поровокација и остао је провокатор. Он је убачен човек, који не говори од Христа, од Бога, већ оно што му се нареди. Андреј Курајев је масон који увек ради супротно хришћанској савести.

Реците нам нешто више о осмом Васељенском сабору?

Најстрашније је то што сабор није ни потребан нама православнима, већ масонима, непријатељима Православља. Они су ти који припремају тај „велики“, „свесветски“ осми сабор да би унаказили православље, да озаконе екуменизам и да склопе унију са папом. На једном од пресаборских саветовања, договорили су се да је у првој хиљадугодишњици папа био глава Цркве и да и сада треба да га помињу као главу Цркве. Он се већ сада помиње као глава Цркве у Цариградској патријаршији. Најпре папа, потом партијарх Вартоломеј. Сам партијарх Вартоломеј је рекао да је папа епископ број један, а он епископ број два. Он на тај начин потчињава Цркву папи. Папа је претеча антихриста. Ако наши званични представници Цркве, Руске, Бугарске и других приме и озаконе тај факат, то ће бити велика трагедија. Желим да споменем речи великог румунског старца Јустина, који предлаже не екуменистичко обједињавање, већ обједињавање свих православних. Свеправославно јединство нам је потребно јер су нас са свих страна окружили непријатељи, јер је у току тотална погибао наших људи и омладине и зато треба да се објединимо – сви православни. Ми смо блиски, зато што сми сви Божија чеда, сви смо причасници Тела и Крви Христове, сви смо браћа и сестре у Христу. Зато смо једно, зато треба да се ујединимо.

Оче Рафаил, која је ваша порука људима у овим тешким временима?

Моја порука је да треба да се удљавамо од свих светских привлачности, треба више да се молимо, да се уцрквљујемо, треба постити, молити се, бдети. Посебно предлажем Исусову молитву, иако неки говоре да је она само за монахе. Али није тако, раније је била дужност свих хришћана: „непрестано се молите, за све благодарите“. Препоручујем ову молитву: „Господе Исусе Христе, Сине Божији, прости, прости, помилуј ме грешног“. То је смирена покајна молитва. Многи говоре да је ова Исусова молитва врло опасна, јер може да се упадне у прелест, али и без молитве сви опет упадамо у прелест. Зато треба да се молимо са покајањем. За крај имам да поручим свима да чувају Православну веру. Она је изнад свега. Старајте се да живите по заповестима Христовим. Бог нека вас чува и благослови. Амин!

(Весна Ремић, Агенција Газета)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО