Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(окт 20, 2018)
Др Рудолф Хензел, Генералном секретару НАТО-а, господину Јенсу Столтенбергу, поводом изјаве о НАТО агресији 1999. пред студентима Београдског Универзитета 07.10.2018: Господине Столтенберг, ово је увреда српском народу и исмевање њихових жртава!
   |    (окт 20, 2018)
Кина је објавила да ће до 2022-ге на космичке орбите извести до четири сателита „Вештачка Луна“ који ће током ноћи осветљавати њену територију.
   |    (окт 20, 2018)
Санкције су присилиле Русију да тражи алтернативну валуту која би заменила амерички долар, рекао је председник Русије Владимир Путин.
   |    (окт 17, 2018)
Казахстанска Ванга Вера Лион већ деценијама успешно прогнозира светске догађаје, помаже људима да пронађу себе и реше животне проблеме. На интернету је прате на десетине хиљада поштовалаца из свих крајева света. У наставку вам доносимо нека од њених предвиђања за свет у 2019. години.
   |    (окт 16, 2018)
Цариградска патријаршија и њен командни центар на Западу већ су почели да књиже резултате одлуке патријарха Вартоломеја о отпочињању разбијања јединства православне цркве. За почетак, руски свештеници на Светој гори неће моћи да саслужују са свештенством Цариградске патријаршије, а верници неће моћи да се причешћују у тамошњим црквама.
   |   

ПАТРУШЕВ: ВАШИНГТОН ЗАОШТРАВА СА СЕВЕРНОМ КОРЕЈОМ ДА БИ ОБУЗДАВАО РУСИЈУ И КИНУ

Секретар руског Савета безбедности Николај ПАТРУШЕВ оптужио Вашингтон да целе земље проглашава за „државе агресоре“ да би на тај начин „гурао“ реалне америчке економске интересе и сачувао своју експанзионистичку инфраструктуру формирану у време Хладног рата.

Опасним митом америчка оптуживања Русије да је историјски склона агресији и ударању на туђу државност. Подсетио је притом да је цео низ држава стекао независност захваљујући Русији: Финска, Швајцарска, Грчка, Бугарска, Србија, Црна Гора и Румунија... и да је Русија 1780-те одбила понуду Велике Британије да заједно угуше „младу америчку државност“

Секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев изјавио је да су дојаве о бомбама наводно постављеним у 2.500 објеката у Русији примљене од „телефона терориста” из САД, Украјине, Турске и Јапана.

„Од септембра, око милион особа је евакуисано из више од 2.500 објеката широм Русије због лажних дојава о бомбама”, рекао је Патрушев за високотиражни московски недељник „Аргументи и факти”.

Према његовим речима, 75 руских региона примило је лажне дојаве о бомбама, а истрага је показала да велика већина тих позива долази из иностранства путем IP телефоније из Турске, Украјине, САД и Јапана.

Он је казао да је циљ тих дојава о бомбама био застрашивање становништва и стварање услова за дестабилизацију ситуације у земљи, као и провера да ли су државне агенције спремне да одговоре на такве изазове.

Патрушев је оптужио Вашингтон да целе земље проглашава за „државе агресоре“ да би на тај начин „гурао“ реалне америчке економске интересе и сачувао своју експанзионистичку инфраструктуру формирану у време Хладног рата.

Секретар Савета безбедности РФ је у овом контексту подсетио да су Русија и Кина у новој америчкој стратегији националне безбедности означене као „ревизионистичке ауторитарне силе“ које су претња САД и угрожавају њихову безбедност.

Нагласивши да се у стратегији посебно и приоритетно говори о „јачању мира помоћу силе“ и „ширењу америчког утицаја“, Патрушев је подсетио да је у новом војном буџету САД, који је достигао безмало 700 милијарди долара, чак 4,6 милијарди предвиђено за парирање такозваној „руској агресији у Европи“, а да ће од те суме 100 милиона бити „помоћ балтичким државама „за јачање одбране“, а 350 милиона „војна помоћ Украјини“.

„Историја 20. века је показала - упозорио је Патрушев - какве страшне последице могу имати такве прекоокеанске „инвестиције“. Опасан су мит америчка оптуживања Русије да је историјски склона агресији и ударању на туђу државност. Тај мит је измишљен ради дискредитовања Руске Федерације“.

Патрушев је такве тврдње из Вашингтона назвао фалсификатима и подсетио да је цео низ држава стекао независност захваљујући Русији: Финска, Швајцарска, Грчка, Бугарска, Србија, Црна Гора и Румунија.

Подсетио је Американце и да је Русија 1780-те одбила понуду Велике Британије да заједно угуше „младу америчку државност“.

Патрушев није искључио могућност да Сједињене Државе намерно заоштравају ситуацију са Северном Корејом и поводом ње да би и на тај начин стратешки обуздавале Русију и Кину:

„Ни за кога није тајна да се севернокорејски ракетно-атомски проблем користи као изговор за даљу милитаризацију Азијско-пацифичког региона где Вашингтон плански размешта елементе своје глобалне противракетне одбране. САД немају навику да воде рачуна о безбедности туђих грађана, али би морале да воде рачуна да у Јужној Кореји живи 250.000 Американаца и да у случају рата на Корејском полуострву могу изгинути и десетине хиљада њихових грађана“.

(Факти.орг)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО