Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |    (јун 22, 2020)
Попут позног паганског Рима, Запад је кренуо путем без повратка. Руше му се симболички и културни темељи, док материјалне држи могућност стварања виртуелног новца
   |   

ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЉА ЧОВЕЧАНСТВА: РУСИЈА И КИНА РУШЕ АМЕРИЧКУ ХЕГЕМОНИЈУ

Економско партнерство између Русије и Кине развија се убрзаним темпом, у политичком али и војном савезу против америчких амбиција у Азији. Кина је постала први купац руског система противваздушне одбране С-400, те је евидентно да веза између ове две државе постаје јача и снажнија.

Москва у Пекингу види дугорочног савезника и спремна је да им пружи своју најбољу војну опрему. Кинески министар иностраних послова Ванг Ји током недавне посете Москви је изјавио да сарадња Кине и Русије није ограничена само на билатералном новоу. Ове две земље су у координацији и играју активну улогу у бројним међународним питањима.

Као сталне чланице Савета безбедности УН, Русија и Кина подржавају исте или сличне ставове о сиријској кризи као и о преговорима са ММФ-ом и Светском трговинском организацијом. Кинески министар је нагласио да су Кина и Русија партнери који раде на развијању свеобухватне стратешке координације у вези са многим међународним питањима. Пекинг у Русији види војног и политичког партнера против дивљих западних амбиција у Азији.

(Весна Ремић – Агенција „Газета“ / Рашаинсајдер)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ