Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(нов 11, 2018)
Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да Европа у протеклих 100 година није вратила Србима за допринос који су дали њеној слободи.
   |    (нов 11, 2018)
По заузећу Србије, Турци су многе српске цркве претворили у своје џамије, па су то хтели да учине и са дечанском манастирском црквом.
   |    (нов 03, 2018)
Транзитни Сатурн путује знаком Јарца који је кроз генетски хороскоп повезан са државом Србијом и српским народом у целини. Осим истоимене планете, у Јарцу се од 2008. године налази и планета Плутон која одсликава муслимански фактор који живи на простору Републике Србије али Балкана.
   |    (окт 27, 2018)
Посланик Виталиј Милонов позвао је министарку образовања Олгу Васиљеву да забрани обележавање паганског сатанистичког празника ноћ вештица у руским школама и да казни оне који крше забрану.
   |    (окт 27, 2018)
Чешки филмски режисер Вацлав Дворжак изјавио је да са сарадницима прикупља материјал за снимање документарног филма о страдању Срба у Сребреници у протеклом рату како би се супротставили лажима које су на сцени више од две деценије.
   |   

Јелена Гускова: Српска алтернатива су Русија, исток и православље

Академик и руководилац Центра за изучавање савремене балканске кризе Института за изучавање Словена РАН, Јелена Гускова тврди да Србија од деведесетих година прошлог века није имала алтернативу и да се од тада бори са огромном европском и америчком снагом која је била упућена према Русији. Гускова је осведочени српски пријатељ и са нашим народом је била и у добру и злу. Њен глас се веома далеко чује, а анализе и прогнозе које редовно даје, а које се тичу геополитичких дешавања су заиста фасцинантне и тачне. Она се осврнула на ситуацију у Србији и јасно и гласно саопштила да истоимена земља има алтернативу од садашњег курса који је води у тоталну пропаст - нестанак. 


- Српска алетрнатива су исток, Русија, Православље, заједничка култура, језик, наше вредности заједничке и због тога Србија на том путу може не само да преживи него да живи у срећнијој будућности, изјавила је Јелена Гускова која је посебно нагласила чињеницу да је српски народ херојски народ који је преживео што ниједан други народ на свету не би могао да поднесе а то су страшне и неправедне санкције деведесетих година прошлог века. Јелена Гускова је истакла и то да ће Русија и Србија заједничким снагама спасити човечанство од тоталне пропасти која прети нашој цивилизацији. 

-Србија је седамнаест година била јеидни чувар Православља све до тренутка док ниеј пробудила успавану Русију која данас брани међународно право и истину, рекла је Гускова и нагласила како се нада да Црна Гора неће постати чланица НАТО-а и да још увек није касно да се народ супротстави жељи власти која жели ову земљу увући у савез који је својевремено гађао бомбама и убијао невине људе.


(Велимир Ремић // Газета)

 
 
 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО