Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 17, 2020)
Амерички Стејт департмент намерава да издвоји финансијску помоћ за непрофитне организације које ће помоћи „јачању веза“ између грађана Србије и Сједињених Америчких Држава, а такође олакшати улазак земље у Европску унију, наводи се у документу Стејт департмента, у које је имао увид РТ.
   |    (јул 17, 2020)
Резолуција о Сребреници, чији је предлог представљен у америчком Конгресу служи како би Бошњаци сачували улогу једине жртве грађанског рата у БиХ и истовремено, како би Американци оправдали своју улогу у том рату.
   |    (јул 10, 2020)
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је данас декрет којим Аја Софија постаје џамија након што је суд поништио одлуку власти из 1934. године којом је та грађевина постала музеј.
   |    (јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |   

СРБИЈА НЕЋЕ БИТИ ПАРКИНГ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Премијер Александар Вучић поручио је да Србија неће бити паркинг за мигранте, да неће и није у могућности да удоми стотине хиљада тих људи, али је спремна да учествује у систему квота, иако нема ту обавезу попут чланица ЕУ. Коментаришући незваничне информације да ће на предстојећој конференцији у Лондону део новца бити намењен Србији како би се један број миграната овде задржао, он је рекао да „те новце ми нисмо видели, да су то много велики новци за нашу земљу, и да би, кад би нам неко давао толике милионе евра, то значило да ће стотине хиљада миграната остати у Србији“.

„То није могуће. Србија није паркинг и не може то да буде“, поручио је Вучић.

Он је истакао да је Србија спремна да удоми неки број избеглица и да учествује у систему квота, иако није чланица ЕУ и то јој није обавеза.

„Ми смо ту поштенији од многих земаља-чланица које су узимале паре од Немаца и ЕУ када су им биле потребне, а сада не учествују у овом проблему на прави начин. Нама паре нису потребне, можемо један број људи да удомимо, али стотине хиљада људи — то Србија не може да издржи“, рекао је Вучић.

Он је поновио да Србији новац није потребан, да је трошкове који су у вези са мигрантима покривала из свог буџета, и захвалио се и УНХЦР-у и ЕУ.

Вучић је навео да смо досад само слушали против чега су сви, а Немачка држава се трудила да нађе решење, док је највећи део других земаља гледао да заштити себе и своје појединачне интересе, а не интересе Европске уније.

Амбасадор Немачке у Београду Аксел Дитман указао је на то да је конференција у Лондону у склопу заједничких активности на суочавању са избегличком кризом и да је, заједно са разговорима о Сирији, али и разговорима ЕУ са Турском, део напора за проналажење решења.

Дитман је похвалио одличну сарадњу са Србијом у суочавању са избегличком кризом, и рекао да је Београд укључен у ту сарадњу.

Такође је казао да се Европа труди да овај проблем реши координирано.


http://rs.sputniknews.com

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ