Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јан 22, 2021)
Норвешки здравствени званичници објавили су да истражују смрт 33 старије особе која су умрлe недуго након примања вакцине и потврдили - да је 13 од њих директно повезано са вакцином. Блумберг је известио да су се сви догодили код људи у доби од 75 до 80 година.
   |    (јан 19, 2021)
Председник Алијансе за будућност Косова (АБК) Рамуш Харадинај најавио је данас референдум за уједињење с Албанијом. Он је током представљања изборног програма рекао да тзв. Косово не може чекати док други не буду расположени да реше многа отворена питања.
   |    (јан 19, 2021)
Америка покушава да неутралише утицај православља у свету, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, коментаришући поступке васељенског патријарха Вартоломеја и његову сарадњу са САД.
   |    (јан 11, 2021)
Откривен датум обнове СССР-а и духовна престоница Новог Савеза. Невероватна научна прогноза о судбини Совјетског Савеза, коју је чувени математичар Сидик изрекао на главној ТВ СССР-а давне 1990. године, почиње да се остварује.
   |    (авг 10, 2020)
Пентагон је прави наручилац сателитског система у ниској орбити „Старлинк“, који је распоредила компанија Илона Маска „Спејс икс“, систем ће америчким специјалним снагама омогућити комуникацију у било којој тачки света, изјавио је генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
   |   

ДОДИК: СРПСКА НЕЋЕ ПРИСТАТИ НА УЦЕНЕ СДА

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да се о свим отвореним питањима може разговарати и да је Република Српска увијек била спремна за то, али да је СДА почела са уценама. Коментаришући најаву функционера СДА да су спремни на састанак са СНСД-ом, али да као кључно питање намећу усвајање механизма координације, Додик, који је и председник СНСД-а, наглашава да је први човек СДА Бакир Изетбеговић потврдио да иза састанка о којем говори СДА стоји међународна заједница.

– Нико са мном није контактирао у вези са тим састанком. Немамо никаквих проблема да разговарамо, то смо јасно поручили и премијер Републике Српске и ја. Међутим, нека нико не мисли да ћу пристати да Република Српске бу­де пот­цењена и уцењена – изјавио је До­дик за „Глас Српске“.

Додик је рекао да се о свим отво­ре­ним пи­тањима мо­же раз­го­ва­ра­ти и да је Република Српска увек би­ла спре­мна на то, али да је СДА по­че­ла са уце­на­ма. – По­че­ли су да се по­на­ша­ју као да су они је­ди­на стран­ка у БиХ чи­је зах­те­ве тре­ба сле­ди­ти. Са ме­ха­ни­змом ко­ор­ди­на­ци­је су по­ку­ша­ли да нас пре­ва­ре и све то уз ами­но­вање Са­ве­за за про­ме­не, а са­да по­прављамо оно што су они забрљали. Република Српска је дeо те при­че и мо­ра да се пи­та о ме­ха­ни­зму ко­ор­ди­на­ци­је, а не да га тај­но усва­ја­ју, а он­да да на­но­во гу­би­мо време и по­прављамо ства­ри – истакао је председник Српске.

Према његовим речима, СДА је та ко­ја сме­та свим до­брим ини­ци­ја­ти­ва­ма и кри­ва је за ло­шу атмо­сфе­ру, а не СНСД, јер је СДА по­ку­ша­ла да уцењује Српску. – То им не­ће­мо до­зво­ли­ти и то је на­ше ле­ги­ти­мно пра­во – ре­као је До­дик и до­дао да су и стран­ке Са­ве­за за про­ме­не при­зна­ле да су на ви­ше поља пре­ва­ре­не.

(РТРС)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ