Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 10, 2020)
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је данас декрет којим Аја Софија постаје џамија након што је суд поништио одлуку власти из 1934. године којом је та грађевина постала музеј.
   |    (јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |   

ИЗВЕШТАЈ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СБ УН: „СДА ЈЕ ДОВЕЛА МУЏАХЕДИНЕ И ШТИТИ ИСЛАМИСТЕ У БИХ“

Странка демократске акције подрива безбедност, функционалност и сарадњу ентитета и народа у БиХ, а председник ове странке Бакир Изетбеговић и остали лидери бошњачких странака решење за политичка неслагања виде у насиљу, наводи се у 16. Извештају Републике Српске Савету безбедности Уједињених нација.

Извештај је упућен како би Српска, као страна потписница Општег оквирног споразума о миру, помогла Савету безбједности Уједињених нација у предстојећој дебати о БиХ, стоји у пропратном писму председника Милорада Додика, генералном секретару Уједињених нација.

Највећа претња стабилности Босне и Херцеговине, њеној привреди и будућности је Странка демократске акције, која са својим лидером Бакиром Изетбеговићем, води неумољиву политику урушавања легитимитета Српске – поручено је светским лидерима.

„СДА покушава да изазове кризу нападима на легитимитет Републике Српске, настојањима да забрани обиљежавање дана оснивања Републике Српске и претњама насиљем. СДА такође покушава да искористи Тужилаштво БиХ за политички процес против председника Републике Српске, Милорада Додика“, наводи се у Извештају.

Уз утицај на правосуђе, које није процесуирало злочине муџахедина, или су казне биле благе, у Извештају се истиче и утицај СДА у СИПА и ОБА. Тако је, након што је ухапшен функционер СДА Шемсудина Мехмедовића због везе са злочинима муџахедина, присилно смењен директор СИПА, док је Осман Мехмедагић, који је у време регрутовања муџахедина био шеф безбедности Алије Изетбеговића, данас директор Обавештајно-безбедносне агенције.

„СДА је допринела томе да се БиХ претвори у уточиште џихадиста. СДА, исламистичка странка, током рата је позвала муџахедине у БиХ и наставља да одржава тесне везе са радикалним исламистима“, наведено је у Извештају.

Хасан Ченгић, који је био члан Надзорног одбора организације повезане са Ал каидом и данас је члан ГО СДА. Кључни чланови СДА и других бошњачких странака на саветодавни референдум одговорили су претњама по безбедност Републике Српске и њеног председника, наведено је у Извештају.

„Бакир Изетбеговић, рекао је да ће председник Републике Српске, Милорад Додик, завршити као Садам Хусеин, Моамер ел Гадафи или Слободан Милошевић“, наведено је. Уз све то, бивши командант Сефер Халиловић Српској је упутио претње ратом и хвалисао се да Српска не би издржала ни 10-15 дана. Од ових изјава није се оградио нико од бошњачких лидера.

(РТРС)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ