Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(дец 13, 2019)
САД планирају да у Србији створе инвестициони фонд за финансирање локалних медија, наводи се у саопштењу који је објавила Америчка агенција за међународни развој (УСАИД). Према званичницима ове владине структуре, подршка медијима у Србији је неопходна да би се ојачала евроатлантска интеграција земље.
   |    (дец 12, 2019)
У Русији влада контролише финансијски систем и има доминантан (али не потпун) утицај на медије. У САД и Европи финансијски интереси контролишу већину медија (осим неких алтернативних медија) и имају готово потпуну контролу над владом.
   |    (дец 12, 2019)
Прослављени српски режисер Емир Кустурица рекао је да је код лидера СДА Бакира Изетбеговића, који је критиковао њега и нобеловца Петера Хандкеа, присутна „љубав према мржњи“ и истакао да је чак и Нобелова награда постала део антисрпског дискурса.
   |    (дец 12, 2019)
Могућност да Турска интервенише у Либији, на страни владе из Триполија, показује да је на делу стварање нових савезништава у источном и централном Медитерану. Међутим, то би могло да изазове опасну конфронтацију у региону Средоземља.
   |    (дец 12, 2019)
После трогодишње судске битке, Вашингтон пост је објавио поверљиве владине документе који откривају како су у последње готово две деценије амерички председници и војни и цивилни званичници лагали и обмањивали јавност о неуспеху рата у Авганистану, у којем се, истичу светски медији, потрошило преко хиљаду милијарди долара и у којем су погинуле десетине хиљада војника и цивила.
   |   

ИЗВЕШТАЈ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СБ УН: „СДА ЈЕ ДОВЕЛА МУЏАХЕДИНЕ И ШТИТИ ИСЛАМИСТЕ У БИХ“

Странка демократске акције подрива безбедност, функционалност и сарадњу ентитета и народа у БиХ, а председник ове странке Бакир Изетбеговић и остали лидери бошњачких странака решење за политичка неслагања виде у насиљу, наводи се у 16. Извештају Републике Српске Савету безбедности Уједињених нација.

Извештај је упућен како би Српска, као страна потписница Општег оквирног споразума о миру, помогла Савету безбједности Уједињених нација у предстојећој дебати о БиХ, стоји у пропратном писму председника Милорада Додика, генералном секретару Уједињених нација.

Највећа претња стабилности Босне и Херцеговине, њеној привреди и будућности је Странка демократске акције, која са својим лидером Бакиром Изетбеговићем, води неумољиву политику урушавања легитимитета Српске – поручено је светским лидерима.

„СДА покушава да изазове кризу нападима на легитимитет Републике Српске, настојањима да забрани обиљежавање дана оснивања Републике Српске и претњама насиљем. СДА такође покушава да искористи Тужилаштво БиХ за политички процес против председника Републике Српске, Милорада Додика“, наводи се у Извештају.

Уз утицај на правосуђе, које није процесуирало злочине муџахедина, или су казне биле благе, у Извештају се истиче и утицај СДА у СИПА и ОБА. Тако је, након што је ухапшен функционер СДА Шемсудина Мехмедовића због везе са злочинима муџахедина, присилно смењен директор СИПА, док је Осман Мехмедагић, који је у време регрутовања муџахедина био шеф безбедности Алије Изетбеговића, данас директор Обавештајно-безбедносне агенције.

„СДА је допринела томе да се БиХ претвори у уточиште џихадиста. СДА, исламистичка странка, током рата је позвала муџахедине у БиХ и наставља да одржава тесне везе са радикалним исламистима“, наведено је у Извештају.

Хасан Ченгић, који је био члан Надзорног одбора организације повезане са Ал каидом и данас је члан ГО СДА. Кључни чланови СДА и других бошњачких странака на саветодавни референдум одговорили су претњама по безбедност Републике Српске и њеног председника, наведено је у Извештају.

„Бакир Изетбеговић, рекао је да ће председник Републике Српске, Милорад Додик, завршити као Садам Хусеин, Моамер ел Гадафи или Слободан Милошевић“, наведено је. Уз све то, бивши командант Сефер Халиловић Српској је упутио претње ратом и хвалисао се да Српска не би издржала ни 10-15 дана. Од ових изјава није се оградио нико од бошњачких лидера.

(РТРС)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО