Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |    (јун 22, 2020)
Попут позног паганског Рима, Запад је кренуо путем без повратка. Руше му се симболички и културни темељи, док материјалне држи могућност стварања виртуелног новца
   |   

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УЧЕЊЕ РУСКОГ ЈЕЗИКА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

У организацији руско-српског Братства" из Бањалуке широм Републике Српке организовани су курсеви за учење руског језика како за оне који желе основни ниво тако и за лица која имају потребу да због посла одлично знају истоимени језик.  Тренутно се курс за чланове ове организације одржава у Бањалуци, Приједору, Бијељини и Источном Сарајеву. У плану је организовање курсева у Добоју, Брчком и још неким општинама у Српској као и наставак курса у поменутим градовима у оквиру пројекта „Промоција руског језика у Републици Српској“ чија је реализација у току.

Амбасада Русије у БиХ је подржала овај пројекат, а ту су и Руски културни центар „Русский мир“, Одсек за руски и српски језик и књижевност Универзитета у БањаЛуци као и студентске и омладинске организације које заједно дају максималну подршку овој идеји с циљем популаризације Руског језика на нашим просторима.

Као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ и Руским домом из Београда "Братство" је обезбедило могућност да полазници добију светски признат цертификат који издаје Министарство образовања Руске Федерације и Институт „Пушкин“ из Моксве. Тестирање се врши два пута годишње у просторијама Руског дома у Београду. 

Такође као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ најбољи полазници школе руског језика имају могућност да бесплатно похађају летњу школу у Москви у трајању од месец дана на Државном институту за руски језик „Пушкин“.

"Братство" у раду користи најсавременије уџбенике уз пратећи аудио запис по којима ради “Руски дом“ у Београду и летња школа руског језика у Русији. 

Часови се одржавају два пута седмично по два школска часа.

Курс за А1 и А2 ниво траје 4 месеца.
Курс за Б1 ниво траје 6 месеци.

По завршетку курса полаже се тест и затим се добија одговарајућа потврда о похађању курса. Додатна питања и пријаве слати на e-mail: srb-rus_bratstvo@mail.ru

(Велимир Ремић, Агенција Газета)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ