Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |    (јун 22, 2020)
Попут позног паганског Рима, Запад је кренуо путем без повратка. Руше му се симболички и културни темељи, док материјалне држи могућност стварања виртуелног новца
   |   

НАТО ГЕНЕРАЛ УПОЗОРИО: НЕ ИГРАЈТЕ СЕ СА ПУТИНОМ И РУСИЈОМ

Ватрена моћ Владимира Путина би превладала Европу у Трећем светском рату, упозорава бивиш шеф НАТО-а. У назирућем рату између НАТО-а и Русије, брзе Московске флоте подморница и ратних бродова би могле потпуно угушити Европу.Поморска сила Владимира Путина би могла у потпуности преузети контролу над Атлантиком и свим другим значајним ваздушним и морским стазама које су потребне НАТО-у за одбрамбено распоређивање.

То би значило да појачање из САД, које би очајнички било потребно у заустављању војске Кремља, никада не би ни стигло.На овај нежељени сценарио је упозорио свеже пензионисани врховни командант савезничких снага НАТО-а, генерал Филип Бридлав.Генерал са четири звездице је предвидео како би рат са Русијом могао да проистекне из растућих тензија између Вашингтона и Москве.Он је апеловао на снаге НАТО-а у Европи да побољшају своју војну спремност и систем за рано упозоравање како би се припремили за опасност од руског напада.

Генерал Бридлав је рекао: “Несметани прелазак Атлантика за ратовање на копну у Европу, мислим да је сада ствар прошлости. Морамо да размислимо о нашој способности да одбранимо нашу могућност за појачање Европе.“Он је упозорио да савез такође мора да побољша своје обавештајне операције како би спречила назирући рат пре него што би могао да почне.Бивши командант НАТО-а је додао: 

“Мислим да, у време и на месту по свом избору, они (Русија) могу да учине ствари веома тешким за нас, и морамо бити у стању да обезбедимо нашу способност за рад у таквим условима.

“Сукоби између НАТО силе и Русије ескалирају како расту тензије над Кримом и две суперсиле које ратују за превласт у Сирији.

Бивши адмирал морнарице Запада је упозорио Дејли стар да је глобални сукоб ближи него што је икада био у његовој каријери у Краљевској морнарици дугој пола века.Дејли стар је такође открио како би нуклеарни Трећи светски рат могао да се одигра широм Европе усред упозорења Британске одбране да они нису “неспремни“ за непосредни напад.Генерал Бридлав је говорио на конференцији Удружења ваздушних снага у Гејлорд националном одмаралишту у Мериленду у САД, преноси Бреакинг Дефенс. Он је упозорио да би јачање Источне Европе да заустави Путинову војску и тенкове могло бити немогуће  у првим данима рата.Та вест се појавила након што је Атлански савет упозорио да је Русија у стању да објави рат “преко ноћи“ и покрене свеобухватну инвазију “за неколико сати.“НАТО снаге се мобилишу на Балтику и Русија је одгворила – хиљадама војника у том региону.Сер Ричард Баронс, бивши шеф Команде удружених снага, упозорио је да је Запад неспреман за Путинов напад.

Он је рекао: “Русија би могла да искористи своје мање снаге да погура НАТО на начин на који НАТО не би знао како да одговори јер немају никакве планове за то.

“Бивши шеф је додао: “Мислим да су многи људи изгубили из вида шта је веродостојна војна сила и шта она захтева.“Дејли стар је такође открио колико је близу Британија дошла до потпуног разарања у нуклеарној размени.

(webtribune.rs)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ