Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 10, 2020)
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је данас декрет којим Аја Софија постаје џамија након што је суд поништио одлуку власти из 1934. године којом је та грађевина постала музеј.
   |    (јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |   

ВИШЕ ОД ЈЕДАНАЕСТ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА ПОМОЋИ ЗА СИРИЈУ

Земље-донатори издвојиће око 11 милијарди долара до 2020. године, као и 40 милијарди долара кредита, за превазилажење последица сиријске кризе, саопштено је у заједничкој декларацији по завршетку донаторске конференције за Сирију, која се одржава у Лондону.

„Намеравамо да издвојимо више од десет милијарди долара — 5,6 у 2016. и по 5,1 милијарду годишње у периоду од 2017. до 2020. године“, наведено је у декларацији.

Међународне банке за развој и земље-донатори одобриће и око 40 милијарди долара кредита, наведено је у документу.

Руски амбасадор у Лондону Александар Јаковенко, који предводи делегацију Руске Федерације на донаторској конференцији, рекао је да је Русија до сада сиријском становништву доставила више од 600 тона хуманитарне помоћи. 

„На захтев сиријске владе у септембру 2015. године у Сирију је испоручено сто хиљада тона пшенице. Достављање знатне хуманитарне помоћи Сиријцима наставља се преко низа невладиних организација“, додао је амбасадор. 

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је да ће у земљама које окружују Сирију бити отворено више од милион радних места. 

„Више од милион радних места биће отворено како за избеглице из Сирије, тако и за житеље региона“, рекао је Камерон на донаторској конференцији.

 

(http://rs.sputniknews.com)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ