Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мар 25, 2020)
Русија ће помоћим свим земљама којима је то потребно како би се избориле против пандемије коронавируса, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
   |    (мар 25, 2020)
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов оптужио је америчке медије да објављују неистините информације о ситуацији са короном у свету.
   |    (мар 25, 2020)
Амерички председник Доналд Трамп подржао је планове Саудијске Арабије о потискивању Русије са нафтних тржиша уз помоћ повећања производње, пише „Политико“, позивајући се на неименоване изворе.
   |    (мар 25, 2020)
Пандемија вируса коронa отворила је бројна питања, а једно од њих је и колико заиста знамо о свету у којем живимо, колико се у његовом спознавању ослањамо на званичне податке, умемо ли да препознамо чињенице и да их исправно тумачимо.
   |    (мар 07, 2020)
Мигранти нису окренути према богатим арапским земљама које имају мањак становништва него искључиво према Европи. То личи на геополитички пројекат.
   |   

БЕЛОРУСИЈА ГРУПИШЕ ВОЈНУ ТЕХНИКУ НА ГРАНИЦИ СА УКРАЈИНОМ

Република Белорусија, почела је са пребацивањем савремене борбене технике и живе силе у пограничне делове са Украјином Према изворима Корреспондент.ру јединице пограничне војске појачане су артиљеријско-ракетним саставима, који у свом саставу имају балистичке ракете „Точка-У“ и вишецевне ракетне бацаче великог домета типа 9К58 „Смерч“.

Сагласно званичном саопштењу белоруског МоД-а, ови покрети су саставни део вежбовних активности белоруске армије опремљене овим оруђима. Вежбе се одржавају у Гомељској и Брестовској области које се граниче са Украјином.

„Према плану и програму, вежбе артиљеријско-ракетних јединица у 2016. години, планиране су од 3-5 фебруара и белоруском граду Полесју. Ове вежбе имају значајан површински захват, а том приликом се проверава увежбаност различитих родова војске Белорусије. Од примењених средстава употребљени су, или треба да се употребе, поменути балистички комплекс 9К79-1 „Точка-У“, затим ВБР 9К58 „Смерч“, 9К57 „Ураган“, „Белград“ (белоруска модификација система „Град“), као и самоходне хаубице у кал. 152мм „МСТА-Б“, пише у званичном саопштењу белоруског МоД.

Важно је истаћи да су ови покрети белоруске војске коинцидирали са најновијом кризом власти у суседној Украјини.

(Слободан Ђукић- БОРБЕНИ ЕФЕКТИВИ)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО