Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 13, 2018)
Доналд Трамп је са нотом тријумфализма објавио да је задовољан исходом самита NATO у Бриселу, а нарочито тиме што државе чланице алијансе дубље завлаче руку у своје државне касе за њено издржавање.
   |    (јул 10, 2018)
Рукумија – Ако се решимо на духовну обнову, све потребно за живот у Србији и српским земљама ћемо имати. Ако иштемо Царство небеско, све друго ће нам се додати – рекао је Господ. И још рече – Небо и земља ће проћи, а Моје речи неће проћи.
   |    (јул 10, 2018)
Европска унија какву данас познајемо ускоро би могла да постане ствар прошлости! Америчка обавештајна агенције ЦИА Стари континент у блиској будућности види сасвим другачије – подељен на три дела – „нову“, „стару“ и „православну“ Европу, којој би припадала и Србија.
   |    (јул 07, 2018)
Руска прасовлавна црква упозорила је Цариградску патријаршју да се не игра са јединством православног света. Не само најоштрије досад, него и са паралелом-упозорењем које указује на далекосежне последице. Други јерарх у Московској патријаршији – митрополит Волоколамски Иларион – био је више него отворен и јасан, а није, наравно, ово изговорио у своје име:
   |    (јул 07, 2018)
Вашингтон је променио средства након што претња санкцијама није успела. На њихову жалост, ТHAAD није баш добар. У настојању да убеде Делхи да смањи своје одбрамбене везе са Русијом, САД су извршиле значајан притисак на Индију, усмеравајући се на план ове земље да стекне С-400 платформу ваздушне одбране дугог домета.
   |   

ТРАМП ОБЈАВИО ДА ЋЕ МИР У СВЕТУ ГРАДИТИ ПОМОЋУ – СИЛЕ

Русија и Кина су изазов америчком утицају, вредностима и богатству, то су супарничке силе - оценио је Доналд Трамп. Ту оцену је укључио и у нову стратегију националне безбедности. Уз тврдњу: „Наша стратегија заснована је на принципима реализма и важним националним интересима које остварујемо. Стратегија полази од тога да смо увучени у нову еру конкуренције, свиђало се то нама или не“.

Амерички лидер је у наставку ипак рекао: „Покушаћемо да са њима (Русијом и Кином), а и другим земљама, изградимо велико партнерство. Али, увек штитећи своје националне интересе“.

У стратегији се наглашава да је нуклеарни потенцијал Русије највећа претња Сједињеним Државама и додаје: „Русија инвестира своје нове војне могућности, укључујући и системе нуклеарног наоружања“.

У овом контексту - што посебно осветљава и његово „велико партнерство“ - Трамп је објавио да Сједињене Државе имају намеру да граде „мир помоћу силе“:

„Реализацији овог задатка досад је сметало и ограничавање нашег војног буџета које је било разорно. На то смо ставили тачку“.

Амерички председник је посебно говорио о повећавању војних потенцијала на источном крилу НATO. О томе је у стратегији написано: „Усавршићемо заједно са савезницима комплексне могућности своје авијације и противракетне одбране“.

Москва је на ово већ одреаговала. Наравно, не одмах са највиших нивоа. Председник спољнополитичког комитета горњег дома руског парламента - Константин Косачов - оценио је да Сједињене Државе очито теже да уклоне важећа ограничења на размештање трупа на Истоку Европе.

„Јасно је да САД - истакао је Косачов - имају намеру да се служе силом у свим сферама“.

Шеф спољнополитичког комитета Државне Думе, Леонид Слуцки, упозорио је да је нова америчка стратегија националне безбедности усмерена на обнову хегемоније САД и једнополарног света.

По његовом уверењу, то и јесте главни разлог што Трамп и његова стратегија Русију и Кину - које се боре за мултиполарни свет - проглашавају за главне претње америчкој моћи и утицају.

„У суштини, подвукао је Слуцки, Бела кућа из тих разлога наставља Обамину линију демонизовања Русије“.

(Fakti.org)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО