Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(апр 29, 2020)
Високи представник Европске уније Жозеп Борел је оценио да ће криза библијских размера погодити Европу и свет због епидемије корона вируса, "а земље у развоју ће изгубити све приходе, будући да је дошло до краха извоза, цене нафте и сировина, туризам је стао, исто као и дознаке економских емиграната".
   |    (апр 29, 2020)
Жеља Сједињених Држава да организују нову трку у наоружању велика је грешка и погрешна процена Пентагона и Вашингтона и сигурно ће довести до формалног и званичног настанка војног савеза између Русије и Kине.
   |    (апр 29, 2020)
Чињеница да се земљин пол помера и иде ка Русији узнемирила је многе на Западу чак и врло озбиљне научнике који у томе виде заверу Русије. Да ли сте знали да се магнетни северни пол планете Земље за две године помери за растојање између Београда и Новог Сада.
   |    (апр 22, 2020)
Амерички инвеститор и милијардер Џорџ Сорош сматра да Европска унија у циљу борбе против ковида 19 и опоравка од последице пандемије треба да предузме мере какве се обично предузимају само изузетно у кризним временима, а које подразумевају издавање и продају обвезница без рока доспећа за које није потребно отплаћивати њихову номиналну вредност.
   |    (апр 21, 2020)
Министар одбране Александар Вулин каже да су у два инцидента у мигрантским центрима, у Адашевцима и у Крњачи, војници пуцали у ваздух, како би смирили ситуацију.
   |   

РАСКРИНКАНИ ШАРЛАТАНИ: МЕЂУГОРЈЕ ЈЕ ПРЕВАРА, БОГОРОДИЦА СЕ НИЈЕ УКАЗАЛА!

Ватиканолог Серена Сантини, пишући за Берлусконијев "Ил Ђорнале", пренела је из својих извора у Конгрегацији за наук вере да је став те Конгрегације био апсолутно негативан када је реч о Међугорју. Она тврди да је Конгрегација забранила видеоцима да убудуће износе у јавност садржај "наводних Богородичиних порука".

Нити се међугорским видеоцима указује Богородица, нити римокатолички верници смеју прилазити такозваним видеоцима, па ни разговарати са њима, нити ће Међугорје бити признато као светиште, али оно може бити признато као место молитве, "јер Бог зна жети и где није сејао", цитира кардинала Герхарда Лудвига Милера, префекта ватиканске куријалне Конгрегације за наук вере, Ђан Лука Бариле, утемељилац удружења "Ту ес Петрус" и саветник за односе с јавношћу више кардинала.

Сантини тврди да је Конгрегација забранила видеоцима да убудуће износе у јавност садржај "наводних Богородичиних порука" - и то је најважнија новост, јер до сада такве забране није било. Забрана се, по истом извору, темељи на оцени Међународне истражне комисије о "Међугорском феномену" да су наводне Госпине поруке теолошки неконзистентне те да су видеоци деловали ради својих економских интереса, улажући новац у хотеле и путничке агенције ради искоришћавања економског ефекта “Међугорског феномена”.

У закључцима комисије се, по истом извору, наводи да се никада до сада нису видели видеоци који зарађују на својим наводним виђењима, па се стога оправдано сумња: виде ли шесторо виделаца заиста нешто, или лажу да би анимирали што већи број ходочасника како би путовали преко њихових агенција и ноћили у њиховим хотелима?

Комисија је затражила од људи који наводно примају поруке да “Десет тајни” које им је наводно поверила Богородица проследе Папи у Ватикан, али то они до сада нису учинили што јасно показује да је реч о лажним виђењима и чистом маркетингу преко којег шарлатани остварују добит путем туризма који цвета у овом делу Херцеговине.

(Агенција Газета)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ