Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 17, 2020)
Амерички Стејт департмент намерава да издвоји финансијску помоћ за непрофитне организације које ће помоћи „јачању веза“ између грађана Србије и Сједињених Америчких Држава, а такође олакшати улазак земље у Европску унију, наводи се у документу Стејт департмента, у које је имао увид РТ.
   |    (јул 17, 2020)
Резолуција о Сребреници, чији је предлог представљен у америчком Конгресу служи како би Бошњаци сачували улогу једине жртве грађанског рата у БиХ и истовремено, како би Американци оправдали своју улогу у том рату.
   |    (јул 10, 2020)
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је данас декрет којим Аја Софија постаје џамија након што је суд поништио одлуку власти из 1934. године којом је та грађевина постала музеј.
   |    (јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |   

ПОСТИГНУТ СПОРАЗУМ ЈЕДИНСТВЕНЕ РУСИЈЕ И НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ

У Москви је данас постигнут споразум о заједничком деловању Јединствене Русије и Нове српске демократије. Договор су постигли Константин Петриченко, председник Oдбора за међународне односе Јединствене Русије, и Андрија Мандић, председник Нове српске демократије. Том приликом, председник Нове српске демократије је истакао да је поносан због успостављања блиске сарадње са најјачом странком у Русији, чији је председник Владимир Путин, и изразио наду да је овим чином дошло до нове фазе у односима између Русије и Црне Горе. Мандић је рекао да је за Црну Гору кроз векове увек била пресудна подршка Русије, и да се на том плану ништа није променило до данас.

„Црна Гора је имала несрећу да постане талац марионетске власти са којом се управља из појединих западних центара који су за циљ имали рушење њене традиције и духовности, а самим тим и разградњу заједничке државе са Србијом и урушавање односа са Русијом“, рекао је Мандић.

Петриченко је изразио задовољство што Јединствена Русија добија поузданог партнера у Црној Гори као што је Нова српска демократија која чува све оне вредности које су неопходне за братске односе Русије и Црне Горе.

„Русија није очекивала да неко из Црне Горе може да води непријатељску политику према Русији, уводећи бесмислене санкције које, у крајњем, могу само да нанесу штету Црној Гори, хрлећи у НАТО савез и сврставајући се на страну руских противника“, казао је Петриченко.

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић је данас, такође, разговарао и са замеником председника државне агенције за туризам Руске Федерације, г. Сергејом Корнејевим, и обавестио га о штетним последицама које је за црногорски туризам изазвала погрешна политика Владе Црне Горе у односу на Русију. 

Мандић је нагласио да грађани Црне Горе запослени у туризму, као и власници туристичких објеката, трпе огромну штету због увођења санкција Русији и због стварања осећаја несигурности и непожељности руских туриста у ЦГ. Он је апеловао да због лоше политике Владе не треба да трпе грађани Црне Горе, који су већински против санкција Русији и политике преварног учлањења Црне Горе у НАТО.

Корнејев је саопштио да су руски туристи веома пробирљиви и да пажљиво ослушкују добре и лоше поруке од земаља које се баве туризмом. Он је подсетио да је због лоше политике турских власти према Русији, турски туризам претрпео ненадокнадиву штету, на хиљаде хотела је банкротирало, а десетине хиљада запослених у туризму је остало без посла.

„Црна Гора је дестинација коју су руски туристи волели, јер су Црну Гору доживљавали братском и блиском државом, док су најновије поруке и сигнали потпуно супротни од тога уверења које су имали руски грађани“, казао је Корнејев.

Мандић је послао поруку да опозиција у Црној Гори има конкретан план како да смени ову власт и исправи грешке које је влада Мила Ђукановића направила у односима са Русијом.

„Ми верујемо да ће након промена Црну Гору запљуснути нови инвестициони циклус из Русије, и да ће се у Црну Гору улити милијарде евра, а да ће наше туристичке капацитете, и у летњим и у зимским месецима попунити руски туристи“, рекао је Мандић.

Корнејев је истакао да су Руси заинтересовани и за верски туризам и да се напади на СПЦ од стране њених противника у Црној Гори веома негативно третирају код верујућих људи у Русији.

„То, уз санкције и политику уласка у НАТО, додатно прави лошу слику о Црној Гори у Руској федерацији“, поручио је Корнејев.

(ИН4С)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ