Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мај 08, 2021)
Због многих крвавих сукоба у прошлости, Западни Балкан остаје један од најнапетијих региона у Европи. Упркос релативном миру, тема могућег рата периодично се поново појављује на дневном реду и за то постоји много разлога који су засновани на етничкој и верској основи. Пре свега, ово се тиче територија попут Космета, Босне и Херцеговине и такозване Прешевске долине на југу Србије.
   |    (апр 29, 2021)
Амбасадор САД у Београду Ентони Годфри изјавио је данас да је, према његовом мишљењу, познати научник и геније Никола Тесла - Американац. Подсетимо, Тесла је до јуче за Амбасаду САД у Београду био Србин што се може видети и у рекламној кампањи "Ви сте свет", у њеној режији. 
   |    (апр 28, 2021)
Признавањем геноцида над Јерменима 1915-те у Турској Џо Бајден је ударио на Реџепа Тајипа Ердогана због куповине руских ПВО ракетних система С-400. Неки мисле да иза признања стоје исти интереси и мотиви као и 2016-те када су Американци преко незадовољних у турској армији покушали да изведу пуч против Ердогана који је једва сачувао власт и главу.
   |    (апр 28, 2021)
Бубица на реверу градоначелника Драшка Станивуковића у време разговора врха Републике Српске са Александром Вучићем је приоритетно безбедносно питање – оценио је за ТВ Хепи експерт за безбедност Џевад Галијашевић.
   |    (апр 28, 2021)
Лига историчара са тзв. Косова „Али Хадри” тражи од председника САД Џоа Бајдена да званично призна да је у периоду између 1998– 1999. Србија починила геноцид над Албанцима. Ова организација, тачније њен огранак из Дечана, послала је захтев америчком амбасадору Филипу Коснету да изврши притисак на Бајдена и призна геноцид над Албанцима, као што је у суботу признао геноцид над Јерменима, поставши тако први председник САД који је то учинио.
   |   

КЕМТРЕЈЛС – ТАЈНИ ПРОЈЕКAТ ЗАПРАШИВАЊА ЉУДИ

Американци су напокон признали да постоји програм у оквиру којег се у атмосферу испуштају отровне супстанце, али то вероватно није ни део онога што нам заправо раде. Бела кућа је после 16 година негирања, признала је да постоји светски тајни програм којим се манипулише атмосфером, и то помоћу авиона који остављају дуготрајан траг, а који се, кад падне на земљу, претвара у паучину.

Тиме је потврђено да нас необележени авиони запрашују отровима свакаквих врста.
Постојање овог тајног пројекта јавности је открио Џон Холдрен, којег називају царем научником Беле куће. Он је признао да је атмосфера третирана баријевим солима, алуминијум-диоксидом и другим отровним спојевима. Иако је свету открио да постоји тајни пројект, Холдрен није навео чему он тачно служи, мада се сматра да је овај пројекат део тајног плана за тоталнуо смањивање људске популације на земљи, коју овим планом треба са 7 милијарди, смањити на само 500 милиона становника!

НАСА је пре пет година објавила да земља добива 20% мање сунца него десет година пре, што би, такође, могло имати везе с овим пројектом. Без обзира на то, спојеви којима се третира атмосфера опасни су за људе. Та појава, названа 'цхемтраил', што је енглески израз за хемијски и кондезациони траг, забринула је и становнике Балкана који су навели да се паучина на земљи састоји од неке врсте нановлакана, која се чврсто каче на живе организме, док на стакло не реагују. Научници у свету запрашивање нановлакнима повезују са све већим бројем оболелих - више од 60.000, од Моргелонове болести. Влакна дословно продиру у организам, праве мрежу и вире из рана на кожи које не зарастају, што је нека врста инвазије на организам. 

 

 

ЗАПРАШИВАЊЕ ПЛАНЕТЕ И ЉУДИ

Већ дуже од неких 8 година, такозвана 'тајна светска влада' врши интензивно 'запрашивање' становништва ове планете из ваздуха. Ради се о за те сврхе специјално модификованим летелицама које са великих висина избацују, односно, распршавају одређене биолошке агенсе чији је тачан хемијски састав засад непознат, као и сама сврха због које се оваква једна операција обавља. Без обзира на многе жалбе грађана, поготово у САД, постојање овакве једне операције званично се негира, а сви они који о овоме јавно причају аутоматски се сврставају у категорију конспиративних теоретичара.

Нормалне млазнице настају од издувних гасова избачених из турбина авионских мотора. Оне се на висини преко 10.000 метара претварају у ледене кристале и нормално се могу одржати у ваздуху највише 20 минута. За разлику од њих, хемијски млазови остају да висе у ваздуху веома дуго и онда се полако шире и повезују, формирајући облак типа цирус. Млазнице се полажу најчешће у облику знака X или мреже.

Неки стручњаци тврде како се овде ради о распршивању приона, беланчевина које су у стању да се под одређеним околностима претворе у кристале, а онда зависно од тога којим се фреквенцијама изложе, они изазивају одређене болести као нпр. болест лудих крава, Цреутзфелд

Јацобс Синдром, и цели низ других здравствених поремећаја код људи и животиња. Према стручњацима, након што се сва популација планете инфицира прионима, онда је довољно да се одређени региони изложе електромагнетним таласима специфичних фреквениција, уз помоћ тзв. ХААРП система, преко торњева за мобилну телефонију, ГWЕН торњева итд. - и да људи у том региону оболе од одређених болести или да се њихов ум уз помоћ кристала који им се налазе у мозгу - програмира!

 

Постоје и неке индикације да би се овде могло радити и о вештачком индуцирању генетске мутације код човека. Према неким теоријама, уз помоћ кемтрејлса се креира и тзв. неутрална шупљина између земље и стратосфере кроз коју се много лакше могу емитовати тзв. ЕЛФ таласи - таласи екстремно ниских фреквенција, који између осталог утичу на рад мозга и имају потенцијал да промене стање свести човека. Многи тврде како не можемо ни бити више ментално програмирани него што то у овом моменту јесмо, те одбацују овај део теорије у вези менталног програмирања, док се намерно узроковање одређених болести узима у обзир као једна од могућих метода којом тзв. 'тајна светска влада' планира да се реши сувишне популације, односно, да контролише број становништва наше планете, јер је то, наводно, и један од главних елемената тзв. Новог Светског Поретка. Постоји и теорија да се у овом случају ради о онемогућавању отварања портала (између 3Д и 4Д) који би наводно настали деловањем 'галактичког суперталаса' те обезбедили већем делу популације да заједно са овом планетом пређе на једну вишу раван постојања - излаз из 'подрума'). Истовремено би хемијске компоненте као и бактерије, које се налазе у кемтрејлсима онемогућиле промене на нашој ДНА, које би природно настале под утицајем оног таласа и које су предуслов за један такав 'квантни скок'. 

Утицајем свих ових хемијских и биолошких агенаса на човеков организам обезбедило би се да он остане и даље да функционише испод прага свесности. Са виших равни постојања гледајући, оно што ми подразумевамо под 'свесношћу - са правом свесношћу нема много везе, тј. ради се о нашој како колективној, тако и индивидуалној – несвести. У сваком случају, кратко након распршивања овог спреја из ваздуха много људи у захваћеним подручјима оболи од разних респираторних поремећаја као и болести сличној грипи. Све је то праћено и повећаним морталитетом код старијих особа и деце. Такође се код становништва јавља и једна општа летаргија, као и неки други симптоми обољења нервног система. Такође је примећено да подручја која се редовно запрашују постају сушна те је то навело многе да закључе како се овдје ради о модификовању климе. Чини се ипак да је изазивање суше само један од споредних ефеката хемијских млазова. 

 

 

 

ХЕМИЈСКИ САСТАВ

Већ одавно једна већа група људи прати ове небеске активности, узима узорке из тих хемо-млазница и према налазима из неких приватних лабораторија, у њима се налазе различити биолошки и патогени агенси, од микроорганизама па до одређених метала као што су нпр. соли баријума и алуминијске честице микронских димензија. До сада у овим хемијским млазницама пронађени су следећи агенси: 

■ Псеудомонас Аеругиноса – бактерија која напада углавном респираторни систем код човека
■ Псеудомонас флуоресценс - изазива инфекције крви и респираторног система 
■ Серратиа марцесценс - упала плућа, упала мозга, упала срчаног мишића
■ Мyцопласма ферментес инцогнитус - врста патогеног микроорганизма за коју се претпоставља да је био-инжењерирана у америчким војним лабораторијама и која је пронађена код 45% америчких војника који болују од тзв. голфског синдрома.
■ Стрептомyцес, друге врсте гљивице као и неке врсте квасаца
■ Одређене бактерије које садрже специфичне ензиме који су у стању да измене геном човјека
■ Соли баријума
■ Алуминијум – честице микронских димензија - интересантно је да људи који пате од Алцхајмерове болескемтрејлс_стопти имају већу количину алуминијума у мозгу
■ Етхyлене дибромиде - диброметан - Ц2Х4Бр2 – канцерогени додатак за гориво и инсектицид, мириса сличног хлороформу; изазива депресију ЦНС-а, едем плућа и надражава слузницу респираторног тракта; чини се да је он узрочник и карактеристичног кашља - кемтрејл кашаљ, који се јавља код људи након запрашивања одређеног подручја
■ Дехидриране људске црвене и беле крвне ћелије - еритроцити и леукоцити
■ Фиброзни филаменти - њихова улога је наводно да омогуће одређеним микроорганизмима који се налазе у овој хемијској смеси да живи стигну до земље, јер би их нормални атмосферски услови уништили. Тако се на подручјима запрашивања могу наћи смеђе фибризне нити сличне паучини које су веома токсичне
■ Вируси и приони нису званично потврђени, њихово присуство се само нагађа

МОДИФИКАЦИЈА ВРЕМЕНА И ЗАСЕЈАВАЊЕ ОБЛАКА

Током 6 година вијетнамског рата, војска САД је спроводила програм модификације времена под кодним називом 'Попај'. Тај програм је требао да продужи сезону монсунских киша и прошири области захваћене монсунима тако да буду захваћене вјентамске војне снаге. Са незваничним мотом 'Прави блато, не рат', извиђачке ескадриле су засејавале облаке продужавајући тако сезону монсунских киша на 45 дана. Америчка војска је такође била укључена у засејавање облака изнад Атлантика где су се развијали урагани. Пројекат 'Бес олује' из 1960. године, имао је за циљ да умањи деструктивну снагу урагана, али никад није потврђено да ли је пројекат био успешан.
Засејавње облака има за циљ да створи или повећа падавине као што су киша или снег или, као што је то случај у Алберти, да смањи формирање града. Сребро јодид и суви лед су већ у ширикој употреби у модификацији времена, док хигроскопни материјали као што су соли почињу све више да се користе због обећавајућих резултата приликом испитивања. Историја засејавања облака почиње 1946. године када је Бернард Вонегут открио потенцијалне могућности коришћења сребро јодида у сврху модификације времена. Исте године је, хемичар Винцент Сцхаефер, из авиона избацио 3 кг сувог леда на облак, што је за резултат имало падање снега.

 

 

Алберта је центар 'Алеје града' која се простире од реке Висока (65 км јужно од Калгарија) до Лакомба (175 км северно од Калгарија) и на запад до Стеновитих планина (160 км северозападно од Калгарија). То је област у којој град из олујних, грмљавинских облака – кумулонимбуса, сваке године прави милионску штету на имовини грађана и компанија. Сваке године штета износи око 100 милиона долара, а 1991.године је забележено да је само једна градоносна олуја начинила штету од 400 милиона долара. Због тога су, пре 12 година, осигуравајуће компаније основале посебну компанију - Алберта Севере Wеатхер Манагемент Социетy (АСWМС), која је ангажовала фирму Wеатхер Модифицатион, Инц. (WМИ) из САД ради спровођења противградне заштите. Овај посао се обавља засејавањем облака из авиона и траје, сваке године, од 1. јуна до 15. септембра. Успех програма сузбијања града у Алберти се најбоље очитује у смањењу одштетних захтева осигуравајућим компанијама у износу од око 50 %. На тај начин, годишње улагање у програм противградне заштите од 2 милиона долара доноси уштеду од око 50 милиона долара.
Национална управа за атмосферу и океане је такође спонзорисала неколико истраживачких пројеката везаних за засејавање облака у периоду од 1964. до 1988. године под називом 'Небеска вода', а касније још неке пројекте између 1979. и 1993. године. Ови пројекти су укључивали испитивање ефеката зимског и летњег засејавања облака а спроводили су се у неколико америчких држава, као и на Тајланду и у Мароку. Формирање града захтева присуство велике количине водене паре у атмосфери и снажну конвективну активност која води стварању грмљавинских облака вертикалног развитка – кумулонимбуса, који су неопходни за појаву града. Узлазне струје од преко 10.000 фита у минути, као и присуство силазних струја су уочене од стране пилота који су летели унутар кумулонимбуса. Температура у горњем делу Цб-ја (Цб-Кумулонимбус) мора бити испод тачке мржњења, т.ј. испод 0˚Ц, али не испод -30˚Ц, температуре на којој присуство капљица прехлађене воде постаје ретко. Град се најчешће јавља у региону умерених географских ширина, током лета, када је температура тла довољно топла да прозрокује конвекцију и формирање конвективних облака. Ови облаци нарасту довољно високо и у области где су температуре знатно испод нуле што је неопходно за стварање града. Водена пара настала испаравањем са земљине површине се диже у вис, при томе се делић ваздуха који се уздиже, хлади и постаје засићен што води до кондензације водене паре у капљице воде. То је механизам настајања облака. Кишне капљице се даље уздижу, достижући висину где је температура негативна и где постају прехлађене. Прашина подигнута ветром се уздиже заједно са топлим ваздухом и приликом сударања са прехлађеним капљицама воде долази до формирања кристала леда око честица прашине које служе као кондензационо језгро односно језгро кристализације. Даље сударање са прехлађеним капљицама воде унутар Цб-ја додаје нови слој леда на формиране кристале леда који тако постају све већи. У једном тренутку, комад леда, обично сферичног облика, постаје претежак, узлазна струја га више не може држати и он испада из облака. Понекад, због турбуленције, град бива избачен из облака у страну. Највеће град је имао диаметар од 18.7 цм!

Да би засејавање облака било успешно, горњи део облака мора бити на висини где су температуре испод -5˚Ц, да формирање града још није започето у већем обиму и да унутар облака постоји стабилна, стална узлазна струја. Облаци који се не простиру знатно изнад нивоа где је тремпература 0˚Ц, по природи ствари, не производе много леда. Узлазна струја је потребна да би се осигурао стални доток влажног ваздуга изнад нивоа мржњења што води формирању слојева леда око језгра кристализације. Спаљивањем патрона напуњених смешом са сребром јодидом које су окачене на крила авиона или њиховим избацивањем у облаке се врши засејавање облака вештачким језгрима кристализације око којих се везују капљице воде. Добар 'тајминг' и пролазак авиона на правој висини, у тачно одређеној области у односу на облак је од највеће важности за ефикасност засејавања облака.

 

 

 

За потребе сузбијања града у Алберти, користе се три авиона и то: Пипер Цхеyенне ИИ, Цесна 340 који су стационирани у Калгарију и Беецх Кинг Аир Ц90 са седиштем у Ред Деер-у. Авион лети дуж наветрене стране зрелог облака при чему се, турбопроп авион (Пипер Цхеyенне ИИ), који може летети на већим висинама, користи за засејавањеа виших делова облака док се Цесна 340 користи за засејавање базе облака. Беецх Кинг Аир Ц90 може да остане у ваздуху знатно дуже те, за засејавање, може да достигне области на западу, у близини Стеновитих планина. Особље се састоји од метеоролога, канадских пилота и авио механичара. Захваљујући брзој интернет вези, пилоти су у могућности да прате развој облака који се прати метеоролошким радаром у Олдс-Дидсбурy аеродрому (100 км северно од Калгарија). Радари у Стратхморе и Царвел-у се користе у случају квара радар у Олдс-Дидсбурy-у.У 'Алеји града'може истовремено бити више од једног градоопасног облака и у том случају авион се упућује у област која се оцени да има највиши приоритет.

Метеоролошки радар је интегрисан са компјутерима за архивирање и приказивање радарских слика у реалном времену. Софтвер који се за ту намену користи је ТИТАН (Тхундерсторм Идентифицатион; Трацкинг, Аналyсис, анд Ноw-цастинг). Систем аквизиције радарских података узима сирове радарске податке, ради прелиминарну калибрацију и обраду и податке даље шаље ТИТАНУ на процесуирање и генерисање разних радарских слика и продуката који се могу видети на монитору рачунара. Радар је програмиран да током рада, при чему се антена окреће 360 степени, снима и прикупља податаке са 18 различитих елевација. ТИТАН софтвер прима радарске податке целог неба сваких 5 минута и обрађује их тако да се може видети хоризонтални и вертикални пресек облака, кретање облака и анимација кретања, процењена количина падавина и друге информације од интереса. Такође, аутоматски се одређује и приказује на монитору позиција авиона. Подаци од радара и авиана се уредно архивирају и на располагању су за накнадну анализу или клијентима за било коју намену. И ако је 2003.године амерички Национални Истраживачки Савет закључио да ' … не постоји убедљив научни доказ ефикасности намерне модификације времена', осигуравајуће компаније су убеђене да је програм сузбијања града у Алберти доказао своју вредност. Због тога се овај програм наставља и склопљен је нов петогодишњи уговор са компанијом Wеатхер Модифицатион, Инц која је и до сада спроводила авионско засејавање облака у циљу спречавања града..

 

 

ЗАПРАШИВАЊЕ СРБИЈЕ И БАЛКАНА

Већ годинама на небу изнад Србије виде се бели трагови, који нису редовни трагови авиона већ кемтрејлси, беле бразде настале од хемикалија којима се запрашује земља. Међутим, тек у последње време почело је отворено да се говори о кемтрејлсима на нашем простору и да се шира јавност упозорава о штетним последицама белих трагова. Специјално адаптирани авиони, под маском комерцијалних летова над небом Србије, на млазницама на репу или крилима авиона испуштају отровне хемијске агенсе као што су: вируси и вирусни фрагменти, нервни отрови, тешки метали попут алуминијума и баријума, микроорганизми, пестициди и радиоактивне материје, дехидриране људске ћелије, фибризне филаменте и др. Алармантан је број канцерогених обољења међу становништвом, као и пораст других болести са појавом кемтрејлса над Србијом. Засипају нам земљу вирусима, ларвама ретких инсеката, тешким металима...

У хемијским траговима који остају на небу након запрашивања пронађени су тешки метали, бактерије, гљивице, пестициди, микоплазма, ларве неких инсеката несвојствених локацији на коју се избацују, као и неки облици вештачког живота произведеног нанобиотехнологијом.
Председница шведске Странке Зелених, Пернила Хагберг прва је међу политичарима јавно проговорила о отровним млазевима: 'Ти дуги бели трагови, облачне сумаглице на плавом небу, иза необележених авиона, нису уобичајени трагови'. Хагберг је упозорила да ове необичне облачне стазе, које не успевају тако брзо да нестану са неба као нормални трагови авиона (контрејлс), су заправо отровна мешавина хемикалија, вируса и метала који се колективно називају кемтрејлс. Она је изјавила да је запрашивање заједнички подухват од стране америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) и америчке безбедносне агенције 'УС Натионал Сецуритy Агенцy (НСА)', као и шведске владе у својој земљи, да мењају атмосферске услове путем намерног запрашивања аеросолом.

У овој опасној мешавини аеросола су укључене и разне хемијске компоненте, као што су вируси и вирусни фрагменти, а такође и метали попут алуминијума и баријума, за које је већ доказано да се гомилају у залихе вода и у тло широм света. Нормални млазеви који се састоје од обичне водене паре која се брзо развија након емисије из млазних мотора су далеко друкчији од кемтрејлса. Занимљиво, Уједињене нације и разна 'Бил & Мелинда Гејтс' удружења недавно су били присиљени да признају да се одвијају таква запрашивања, те да емитоване честице нису саставни део нормалних млазева авиона. Њихов изговор зашто се извршава запрашивање неба кемтрејлсима је тај да они некако покушавају да спасу планету од разорних учинака такозваног 'глобалног загревања', које је увек присутно, као псеудонаучна еколошка теорија која се често користи као оправдање за све врсте чудних предлога мера.

У случају кемтрејлса, све од блокирања Сунца (његовог зрачења) да би се смањила просечна температура на Земљи до намерног померања временских услова (ХААРП) за потребе неутралисања наводног топљења поларних капа (леда), коришћени су као изговор за покушај легитимисања сејања отрова на нашем небу. Надамо се само да ће им неко стати на крај...

(Conoplja)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ