Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мај 08, 2021)
Због многих крвавих сукоба у прошлости, Западни Балкан остаје један од најнапетијих региона у Европи. Упркос релативном миру, тема могућег рата периодично се поново појављује на дневном реду и за то постоји много разлога који су засновани на етничкој и верској основи. Пре свега, ово се тиче територија попут Космета, Босне и Херцеговине и такозване Прешевске долине на југу Србије.
   |    (апр 29, 2021)
Амбасадор САД у Београду Ентони Годфри изјавио је данас да је, према његовом мишљењу, познати научник и геније Никола Тесла - Американац. Подсетимо, Тесла је до јуче за Амбасаду САД у Београду био Србин што се може видети и у рекламној кампањи "Ви сте свет", у њеној режији. 
   |    (апр 28, 2021)
Признавањем геноцида над Јерменима 1915-те у Турској Џо Бајден је ударио на Реџепа Тајипа Ердогана због куповине руских ПВО ракетних система С-400. Неки мисле да иза признања стоје исти интереси и мотиви као и 2016-те када су Американци преко незадовољних у турској армији покушали да изведу пуч против Ердогана који је једва сачувао власт и главу.
   |    (апр 28, 2021)
Бубица на реверу градоначелника Драшка Станивуковића у време разговора врха Републике Српске са Александром Вучићем је приоритетно безбедносно питање – оценио је за ТВ Хепи експерт за безбедност Џевад Галијашевић.
   |    (апр 28, 2021)
Лига историчара са тзв. Косова „Али Хадри” тражи од председника САД Џоа Бајдена да званично призна да је у периоду између 1998– 1999. Србија починила геноцид над Албанцима. Ова организација, тачније њен огранак из Дечана, послала је захтев америчком амбасадору Филипу Коснету да изврши притисак на Бајдена и призна геноцид над Албанцима, као што је у суботу признао геноцид над Јерменима, поставши тако први председник САД који је то учинио.
   |   

ЕКСКЛУЗИВНЕ ПРОГНОЗЕ АСТРОЛОГА ВЕЛИМИРА РЕМИЋА ЗА СРБИЈУ У 2019. ГОДИНИ

Транзитни Сатурн путује знаком Јарца који је кроз генетски хороскоп повезан са државом Србијом и српским народом у целини. Осим истоимене планете, у Јарцу се од 2008. године налази и планета Плутон која одсликава муслимански фактор који живи на простору Републике Србије али Балкана.

Осим домаћих муслимана, српска држава имаће проблема и са Ромима које ће ЕУ желети да испоручи Србији, а проблеми су могући и са мигрантима као и са муслиманским политичарима из Рашко-Полимске области. У току је велико поспремање Србије. На снази је жетва али и увођења реда у многе сегменте друштва. Сатурн је у свом седишту што гарантује да Србија неће додатно слабити у 2019. години. Веома је важно да српско руководство не попушта пред таласом уцена и притисака који ће да долазе од наших вековних непријатеља. Све активности треба још снажније координирати са Русијом и Кином.

 


Кретање транзитног Јупитера кроз знак Стрелца означава веома позитиван уплив страних инвестиција у Србију. Градиће се аутопутеви, брзе цесте, локалне саобраћајнице, реновираће се мостови, железничке пруге уз модернизацију железничког саобраћаја. Турски али и арапски капитал биће још више присутан у земљи посебно кроз инфраструктурне пројекте. Процветаће издаваштво, на значају ће да добију и области културе те образвања у које ће држава да уложи значајан новац. Могуће је да ће бити отворени нови приватни факултети, а није искључено и да нека инострана образовна установа отвори своју школу или универзитет у Србији. Коначно на дневни ред стиже и декларација о заштити Српског језика као и закон о ћириличком писму. Са радом ће почети неколико нових телевизијских станица. Запад ће још снажније желети да улаже новац у област медија и телекомуникација па ће се наставити куповина ТВ кућа и кабловских оператера. Према мојим визијама, стиже нам добро позната и веома квалитетна БК телевизија али у новом руху која ће да заузме високо место на српском медијском небу. Западни телеком оператери биће заинтересовани за улагање у Србију. Постоји могућност покретања производње аута или делова за аутомобиле кроз партнерство са Кином, Русијом или Индијом.

Србија ће велики напор али и новац уложити у област пољопривреде. Производња органске хране биће масовна и српска држава ће давати веће субвенције пољопривредницима али и одређене олакшице за све младе људе који буду желели да се баве сточарством и пољопривредом. Наставља се раст БДП-а као и смањење јавног дуга Србије. Положај планета у годишњем хороскопу показује да би држава требала озбиљно да размотри могућност узгоја цвећа које ће да буде намењено извозу по угледу на Холандију која огроман капитал убире у буџету кроз хортикултуру. Туризам ће донети огромну зараду Србији у 2019. години. Ојачаће и сточни фонд. Биће отворене велике фарме свиња и говеда, а звезде указују да ће највише меса србија извозити у Русију, Кину и Турску. Србија ће и у 2019. години наставити да помаже Републику Српску кроз низ нових пројеката и још теснију сарадњу.

 Нажалост, биће пожара и то у трговачким центрима, фабрикама, образовним установама као и у превозним средствима. Грађанима прети опасност од плина па апелујем на максималан опрез и избегавање коришћења плинских боца и аутомобила на плин до средине 2019. године. Наглашене су и саобраћајне несреће због пијаних или дрогираних возача, а биће и оних преморених који ће нажалост заспати за воланом и произвести проблем на путним правцима у Србији. У појединим школама могућа су тровања малишана па је неопходно превентивно деловати на свим нивоима. У првој половини 2019. године родитељи треба да воде рачуна о својој деци јер су наглашени нестанци клинаца и отмице. Срби ће у овој години бити расположенији, растерећенији и желеће да много путују. Људима ће се коначно вратити вера у боље сутра. Бићемо отворенији за све што је ново, урбано и модерно. Ојачаће приватни сектор тако да следи експанзија покретања приватног бизниса који ће бити потпомогнут и одређеним олакшицама које ће држава да даје почетницима који буду желели да отварају своје фирме. Могуће су одређене несугласице са ММФ-ом током 2019. године. На цени ће да буду занимања из области интернет технологија, а најтраженији и најбоље плаћени биће програмери. У ту област држава али и страни инвеститори уложиће значајан новац.

Биће угрожене певачице и то посебно оне које су каријеру изградиле кроз блуд, неморал али и уз подршку криминалних кланова. Ту можемо да очекујемо много негативних вести и црне хронике. Осим естрадних уметница, у опасности ће бити и све оне жене које дуго трпе насиље унутар своје породице па су могући злочини из страсти, љубоморе, опсесије, посесивности, мржење као и убиства која ће да спроводе манијаци који ће бити запоседнути нечистом силом. Држава и црква морају да се снажније почну борити против секти које узимају маха. Србија у сарадњи са СПЦ треба да размотри емитовање црквене телевизије ХРАМ на националној фреквенцији како би се народ вратио на пут спасења. Србија ће у 2019. години да води праву битку у вези са наталитетом али и задржавањем становништа у земљи јер ће са Јупитером у Стрелцу на глобалу кренути егзодус народа који ће ићи у потрагу за бољим животом. Истовремено, држава ће морати да мења законе и прописе којима треба да појача финансијску помоћ породицама које имају више деце али и свима који желе да свију породично гнездо у Србији. Кренуће изградња и продаја повољних станова за младе брачне парове. Нажалост, биће много абортуса и чедоморстава током 2019. године.

 Наставиће се тренд модернизације српске војска која ће да постане балканска суперсила. У години пред нама видим интензивирање сарадње са Русијом, Белорусијом и Кином. Почеће преговори о јачању сарадње са Индијом и моћним земљама бишег Совјетског савеза. Србија ће се још снажније укључити у подизање војне индустрије Републике Српске коју ће максимално да ојача и оспособи за велике пројекте и ремонте војне технике што се никако неће свидети Федерацији БиХ. Изазован период за Србију наступиће од јануара до краја марта када ће бити на снази тешки аспекти који се односе на шиптаре са Косова и Метохије. Уследиће бројне провокације, застрашивање неалбанског живља као и звецкање оружјем. Србија мора бити спремна да реагује посебно у периоду од Српске Нове године па на даље када је могућ упад припадника РОСУ на север покрајине. У истом том зимском периоду наглашене су временске непогоде као и обрачун криминалаца из ватреног оружја.

Могуће је незадовољство возача због поскупљења горива, а нису искључени ни протести или блокаде појединих саобраћајница. Проблема ће да буде и у фармацеутској индустрији. Биће откривене бројне малверзације које су у прошлости заташкане, а које ће да угледају светлост дана. Тужилаштво ће имати пуне руке посла. Наглашена је реконструкција унутар Владе Србије па можемо да очекујемо промене у кадровском смислу. Држава коначно мора да удаљи са важних позиција лица која поверљиве информације прослеђују непријатељима српске државе.

Нација ће нажалост и даље бити заокупљена гледањем ријалити програма. У тим ТВ форматима десиће се разне непријатности и сцене какве нису виђене на Балкану. Биће посла и за регулаторно тело које контролише и санкционише медије. Избиће скандали на естради па ће новине и портали бити препуни  таквих пикантних вести. Током 2019. године биће угрожене жене из света музике, позоришта и филма, а оне чувене и најстарије, заувек ће напустити Србију. Осим тога, православна црква могла би да остане без једног свог епископа због његове старости и болести.

Квадратни аспект Јупитера и Нептуна указује на проблеме са епидемијама, вирусима и заразама у 2019. години. Видим глобалну пандемију, грип, вирусе и повратак болести које су некада харале светом и односиле милионе људских жртава. Србија треба да обезбеди строгу контролу на аеродромима односно карантин за лица која ће из угрожених подручја да долазе или ће да буду на пропутовању кроз Србију. Видим стручна лица са заштитним маскама, дезинфекцију зграда аеродрома као и стављање у изолацију лица која ће бити потенцијално опасна по здравље нације. Овај негативан аспект две споре планете указује и на проблем у вези са покушајем илегалних улазака у Србију па су могући проблеми са мигрантима током целе године. У 2019. години на српске аеродроме често ће ванредно да слећу инострани авиони како због техничких проблема, тако и због проблематичних путника, претњи али и нарушене безбедности унутар путничких авиона.

Новак Ђоковић улази у период велике стабилности, доброг здравља, оптимизма, среће, радости и великих успеха на међународним такмичењима. Биће у топ форми и обрадоваће нацију новим пехарима и феноменалним резултатима.

Велимир Ремић, прогностичар Мундане астрологије

03.11.2018. године. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ