Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мај 08, 2021)
Због многих крвавих сукоба у прошлости, Западни Балкан остаје један од најнапетијих региона у Европи. Упркос релативном миру, тема могућег рата периодично се поново појављује на дневном реду и за то постоји много разлога који су засновани на етничкој и верској основи. Пре свега, ово се тиче територија попут Космета, Босне и Херцеговине и такозване Прешевске долине на југу Србије.
   |    (апр 29, 2021)
Амбасадор САД у Београду Ентони Годфри изјавио је данас да је, према његовом мишљењу, познати научник и геније Никола Тесла - Американац. Подсетимо, Тесла је до јуче за Амбасаду САД у Београду био Србин што се може видети и у рекламној кампањи "Ви сте свет", у њеној режији. 
   |    (апр 28, 2021)
Признавањем геноцида над Јерменима 1915-те у Турској Џо Бајден је ударио на Реџепа Тајипа Ердогана због куповине руских ПВО ракетних система С-400. Неки мисле да иза признања стоје исти интереси и мотиви као и 2016-те када су Американци преко незадовољних у турској армији покушали да изведу пуч против Ердогана који је једва сачувао власт и главу.
   |    (апр 28, 2021)
Бубица на реверу градоначелника Драшка Станивуковића у време разговора врха Републике Српске са Александром Вучићем је приоритетно безбедносно питање – оценио је за ТВ Хепи експерт за безбедност Џевад Галијашевић.
   |    (апр 28, 2021)
Лига историчара са тзв. Косова „Али Хадри” тражи од председника САД Џоа Бајдена да званично призна да је у периоду између 1998– 1999. Србија починила геноцид над Албанцима. Ова организација, тачније њен огранак из Дечана, послала је захтев америчком амбасадору Филипу Коснету да изврши притисак на Бајдена и призна геноцид над Албанцима, као што је у суботу признао геноцид над Јерменима, поставши тако први председник САД који је то учинио.
   |   

СИРОВА БИЉНА ХРАНА ПРОДУЖАВА ЖИВОТНИ ВЕК

Акупунктуролог и лиценцирани вентуза терапеут Слободан Петровић из Београда заволео је источну медицину и филозофију са само дванаест година. У детињству је имао бројне непријатности са константним главобољама па су га родитељи одлучили одвести на третман акупунктуре који му је много помогао. Одушвљен техником и ефикасним лечењем, 2008. године донео је одлуку да крене са активним учењем и стручним усавршавањем, тако да је данас један од најпризнатијих терапеута којем се за помоћ обраћају сви, без обзира на старосну границу.

Зашто сте се определии за истраживање источњачких вештина?

Велику радозналост у мени привукла је чињеница да источна медицина потиче из периода од пре пет хиљада година, а теорије и технике које су тада постављене, као темељ источне филозофије и медицине, и дан данас се у непромењеном облику изучавају и примењују широм света. Пошто источна филозофија и медицина, посматрају човека као целину односно као неизоставни део природе, закључио сам, што се касније показало као тачно, да источне вештине дају резултате тамо где разне класичне методе заказују.

Да ли сте можда кармички повезани са неком азијском земљом па им придајете толики значај у свом раду?

Занимљиво питање, нисам то тако посматрао, али вероватно ће ми неко од искусних астролога дати одговор.

Кажите нам по нешто о свакој техници?

Кинеска акупунктура, су ђок акупунктура, кристалотерапија, утицај биљака и семења на човека и вентуза терапија су технике које изучавам и представљам. Овим методама заједничко је то што су успешне у покретању детоксикације и блокиране енергије, са крајњим циљем успостављања здравља тела и духа. Кинеска акупунктура је техника убадања посебних стерилних танких игала у одређене тачке на телу, које су нервним путевима и енергетским каналима- меридијанима повезане са унутрашњим органима. Стимулацијом тих тачака позитивно утичемо на органе и разне физиолошке процесе у организму. На Кореанском Су значи шака, а Јок стопало. Тако да Су Ђок терапија представља третирање шаке и стопала са циљем отклањања енергетских блокада организма. Су Ђок терапија настала је у Кореји, а њен оснивач је проф. Парк Јае Wоо. Као и у кинеској акупунктури, у Су Ђок-у посебним иглицама, ласерима, бојама, семењем, магнетима и разним другим стимулаторима утичемо на жељене тачке шака и стопала, које су повезане са одређеним делом тела. Вентуза терапија или медицинско купирање је метода стара колико и сама кинеска медицина. Одрасле особе, а поготово деца, је много воле. Пацијент се углавном успава за време третмана. За овај третман користимо Вентузе - посебне чаше, које полажемо на одређене тачке или дуж меридијана (енергетских канала) са циљем изазивања вакума и локалне конгестије ткива. Неки од ефеката купирања су активирање виталне енергије, побољшање циркулације крви, побољшање имунитета и метаболизма, снижење нивоа бола, ослобађање симптома хроничног умора, регулисање крвног притиска и рада мишића, “подмазивање” зглобова, разбијање негативних емоција повезаних са одређеним органом, детоксикација организма. На древном Истоку ово је једна од најпримењенијих метода у очувању здравља, а поготово је препоручена на смени годишњих доба, како би се организам психофизички очистио и прилагодио новонасталим променама у природи.

Које тегобе најефикасније отклањате?

Искуства су разнолика, од превентиве, болова појединих делова тела па све до већих поремећаја у раду унутрашњих органа. Неки од примера су старосне естетске промене коже лица, мигрене, проблеми са ушима, грлом и носем, астма и бронхитис, алергије, болести коже, помоћ у убрзавању опоравка после можданог и срчаног удара, поремећаји менструалног циклуса, поремећаји у раду црева, мишићно скелетни проблеми, ишијалгија дисфункције унутрашњих органа и жлезда па све до тежих стања као што је системски лупус и инфертилност.

Постоје ли неке нус појаве или је тај систем исцељења потпуно безбедан за свакога?

Ако мислите на нежељена дејства као код лекова, тога овде нема. Посебна пажња посвећује се познавању и поштовању одређених принципа у раду са трудницама, исцрпљеним и старим лицима, али и онима са високом температуром, конвулзијама и високим крвним притиском.

Које су ваше замерке у вези са начином исхране људи са наших простора?

Све више истраживања доказују да чешће обољевају особе које претежно конзумирају месо и животињске продукте (јаја и млечни производи), бело брашно, бели шећер и све друге индустријски рафинисане производе. У нашој земљи устаљена је навика велике “потрошње” меса. Дешава се да радим са људима код којих је неопходно да престану са једењем меса, а повећају конзумирање свеже хране како би очистили организам. И често наилазим на негодовање, јер код нас влада устаљено мишљење о корисности редовног конзумирања меса. У таквим случајевима користим се примером Светог писма. Разлог је тај што долазим у контакт најчешће са особама Православне вере. Кажем им “шеста заповест православне цркве гласи “не убиј”, исто то каже пета заповест Римокатоличке цркве. Не каже “не убиј човека”, већ “Не убиј”. Други пример би био из Библије - најпоштованијег светог списа овог простора, књига Мојсијева, прво поглавље, 29.стих. “Ево, дао сам вам све биље што носи семе по својој земљи и сва дрвета родна која носе семе. То ће вам бити за храну”. Увек се позитивно изненадим како једној особи са ових простора ово углавном буду довољни разлози да бар смање месо у својој исхрани. Препорука за здравији и испуњенији живот би била да се што више свеже хране уведе у исхрану.

Колико је правилно дисање важно за баланс душе и тела?

За правилно дисање, на истоку кажу да повезује небо и земљу, односно, да у човеку успоставља равнотежу од главе до пете. Правилно дисање је основа медитације и молитве. Када особа дође са неком тегобом, а послуша и примени савете правилног дисања, у 100% случајева примећује се знатно бржи опоравак. Све се своди на то да опет продишемо као бебе, односно да продишемо стомаком. Навикли смо да приликом дисања покрећемо плућа. Вежба је једноставна, а за циљ има да се приликом удисаја и издисаја помера стомак а плућа мирују. Потребно је мало вежбе и стрпљења. Једном када усвојите ову навику можете је увек и свуда примењивати, а у бенефите ћете се сами уверити.

Ви радите и са кристалима, шта је фасцинантно у свему томе? Имате ли неке занимљиве приче о људима којима су кристали решили многе проблеме?

У пракси користим горски кварц који обједињује енергије свих кристала. За све ове године уверио сам се у све најлепше речено и забележено кроз историју о овом минералу, односно у његову способност да успешно хармонизује мисли, емоције и тело. Фасцинантна је чињеница да се кристал понаша као живо биће, тј.расте и развија се у земљи, прима и преноси енергију. Верујем да су ово једни од разлога његове примене у многим старим цивилизацијама. Догађај који често препричавам потиче од самог почетка рада са кристалима. У то време студент коме сам радио кристалотерапију, после само једне сеансе повратио је фокусираност на учење, смиреност, позитивност и снагу. Цитирам његове речи:,,Шта год да се дешава насмејан сам. Имам снаге као никада до сад”. 

Наш народ се највише плаши негативне енергије односно магије. Какав је ваш став о томе и који су најбољи начини заштите од црне силе?

Квантна физика доказала је теорију да смо сви повезани и да је све повезано. Источна филозофија и медицина нас уче, да ће наше тело бити здраво а расуђивање бистро уколико се хранимо свежом биљном храном, а наше мисли буду чисте, ослобођене од брига, страхова, љутње и других негативних емоција. Уколико смо ми сами ослабљени, уколико смо црним мислима и навикама блокирали слободан проток животне енергије кроз наш организам, тиме постајемо склонији психофизичким обољењима и тада је велика вероватноћа, да ће други успети да утичу на нас негативном енергијом, лошим мислима или црном магијом. Зато је веома важно да свако за себе преузме одговорност и унапређује себе и духовно и физички. Закључак је да је вредно залагати се за циљ да свако за себе буде тај који шири светлост.

 

(Велимир Ремић//Агенција Газета)

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ